Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLECİK (AA) - İkinci İnönü Zaferi'nin 97. yıl dönümü, Bilecik'te düzenlenen törenle kutlandı.

        İnönü muharebelerinin yaşandığı Bozüyük ilçesindeki Metristepe Anıtı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, saygı atışı yapıldı.

        TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün, Bozüyük'e bağlı Akpınar köyündeki şehitlikte yaptığı konuşmada, İnönü Zaferi'nin önemini vurguladı.

        Tüzün, şunları kaydetti:

        "Bundan 97 yıl önce İzmir mazlumdu, Edirne yaslıydı, bir baştan bir başa herkesin ümidi bu topraktaydı. Haneler, kandiller kararmış, minareler minberler kırılmış, ezanlar susmuştu. Yedi düvel Anadolu'ya göz dikmişti. Bu topraklarda destanın tarifini yapan kahramanlarımız sizler, topraklarımıza yangınlar, çocuklara zincirler getirenleri, yeşil ovalarımızı kemiklerle ağartanları, ırmakları kanla kızartanları 97 yıl önce vurdunuz. Size sarılmak istenen esareti yüreklerinizle boğdunuz."

        "İnönü'de cesaretin kitabını yazanlar, sayenizde küllerinden yeniden doğmayı öğrendik." ifadesini kullanan Tüzün, şöyle devam etti:

        "Ruhlarınız şad, mekanlarınız cennet olsun. Ama bir tek şeyi hiçbir zaman anlayamadık. Bu destanı yazanları, İsmet Paşa'yı ve Atatürk'ü anlamayanları anlayamadık. Tarihe, kahramanlara dil uzatana, bu kahramanlık kitabını yeniden okutmak lazım. Mustafa Kemal Paşa'yı ve İsmet Paşa'yı bugün yeniden anlamak lazım. 97 yıl öncesini hayal edin, eğer şimdi kutladığımız zafer kazanılmasaydı Türkiye Cumhuriyeti olur muydu?"

        Bilecik Valisi Tahir Büyükakın da şehitler sayesinde bugün Türk milletinin ayakta durduğunu belirtti. Büyükakın, "Dalgalanan bayrağımız onlar sayesinde dalgalanıyor. Bugün burada tarihi bir günü anıyorsak onlar sayesindedir. Bu tür günlerde çok daha uzun konuşma yapmak gerekli çünkü milletler ancak tarihlerini hatırladıkça millet olmaya devam ediyorlar. Tarih bilinci kaybı o milletin uzun bir süre kendine gelememesine sebep oluyor." diye konuştu.

        Bozüyük Müftüsü Selami Bağcı'nın dua ettiği tören, Vali Büyükakın'ın şehitlik defterini imzalaması ve sembolik şehitliklere karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa