Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - İHH İnsani Yardım Vakfı Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, "Bursa İHH olarak 5 bin 400 yetime hamilik yapıyoruz. Bu çocuklarımızın 350'si Bursa'da yaşayan yetim çocuklarımızdır. İHH olarak ise 90 bin yetim çocuğumuzun elinden tutuyor, dertleri ile dertleniyoruz." dedi.

        İHH İnsani Yardım Vakfı Bursa Şubesi tarafından, Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Yetim Dayanışma Günleri" etkinliği düzenlendi. Programda çocuklar şiirler okudu, ilahiler söyledi, gösteriler yaptı.

        Etkinlikte konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Bursa Şube Başkanı Kaptan, Bursa İHH olarak 5 bin 400 yetimi himaye ettiklerini söyledi.

        Yeryüzünü imar etmenin yolunun yetimlerin başlarını okşamaktan geçtiğini anlatan Kaptan, şunları kaydetti:

        "Rabbimizin bizi iman etmemiz için yarattığı şu yeryüzünde, savaşlar, hastalıklar, afetler sebebiyle yüz binlerce çocuğumuz annesiz, babasız yaşam sürüyorlar.Yaşadığımız dünya yetim çocukların başlarını okşamadıkça daha da merhametsiz karanlık bir hale geliyor. Merhamet adeta dünyamızı terk edip gidiyor. Yeryüzünü imar etmenin, merhametin yeniden kalplerimizde yer bulmasının yolu, yetimlerin başlarını okşamaktan geçiyor."

        Suriye'de 700 bine yakın çocuğun yetim kaldığını ifade eden Kaptan, "Bursa İHH olarak 5 bin 400 yetime hamilik yapıyoruz. Bu çocuklarımızın 350'si Bursa'da yaşayan yetim çocuklarımızdır. İHH olarak ise, 90 bin yetim çocuğumuzun elinden tutuyor, dertleri ile dertleniyoruz." dedi.

        Pakistan Hubeyb Vakfı Başkanı Nedim Ahmed Khan ise, İHH'nin 2002 yılında Pakistan'da ilk yetimhanesini kurduğunu anlattı.

        Hubeyb Vakfının İHH ile başladığını söyleyen Khan, "Hubeyb, Türkiye bayrağını Pakistan'da dalgalandıran kurumdur. Yüzde yüz Türkiye halkı tarafından destekleniyor. Biz de 1,5 yıl önce İHH ile bir kontrat imzalayıp Suriye için bir kampanya başlattık. Allah bize yardım etti. Bugün Suriye'de yapılan yardımlarda bizim de katkımız var." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa