Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 23. hafta karşılaşmasında konuk ettiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 95-86 mağlup olan Sakarya Büyükşehir Belediyespor'un başantrenörü Selçuk Ernak, ilk yarıda biraz tereddütlü başlayıp rakibe çok avantaj verdiklerini ama ikinci yarıda sezon boyunca sahip oldukları karakteri gösterdiklerini söyledi.

        Sakarya Spor Salonu'nda oynanan mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ernak, İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımını aldığı galibiyetten dolayı tebrik etti.

        Oyuncu eksikliklerinin ortada olduğunu vurgulayan Ernak, "4-5 oyuncumuz eksik. Herkes bizim kaybetmemizi bekliyordu, biz hariç. Takımımızın böyle bir karakteri yok. İlk yarıda biraz tereddütlü başlayıp rakibimize çok avantaj vermiş olabiliriz ama ikinci yarıda sezon boyunca sahip olduğumuz karakteri gösterdiğimize inanıyorum." diye konuştu.

        Selçuk Ernak, maçı kazanmaya heveslenecek noktalara getirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

        "25'lerden 8-9 sayılara... Ondan sonra beceremedik. Oyuncu kardeşlerime bu karakteri sezon boyunca gösterdikleri için teşekkür ederim. Bizim için en önemli olan şey, teknik detaylardan çok, sağlıklı hale gelip mümkün olduğu kadar eski rotasyonumuza geri dönmeye çalışmak. Bu hafta dönecek oyuncularımız var. Birbirinden bağımsız bir sürü şanssızlık yaşadık ama biz bu takımı zaten bunun için kurduk. Zor günlerde kafamız dik kalabilsin diye karakterli insanları bir araya getirdik. 47 yaşındayım, hayatım boyunca öğrendiğim yegane iki şey, vicdandan ve adaletten vazgeçmemek. Size sadece söyleyebileceğim bu. Ben bugün bunu hissetmedim."

        - Erdoğan: "Deplasman galibiyeti bizim adımıza çok önemli"

        İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Ertuğrul Erdoğan ise bu akşam Sakaryalı basketbolseverlerden çok etkilendiğini söyledi.

        Sakarya'nın basketbol şehri olmaya adım adım ilerlediğini ifade eden Erdoğan, "Burada tabii başantrenör Selçuk Ernak ile ekibinin büyük emeği ve payı var. Bir o kadar da tahmin ediyorum idari kadronun emeği var. Çünkü özellikle ilk sene böyle bir başarıyı elde etmek çok kolay bir şey değil. Bir teknik adam olarak bunun hakkını teslim etmem lazım." dedi.

        Her iki takımın da sakatlıklar nedeniyle büyük sıkıntı yaşadığını söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

        "Hedefimiz bu yıl play-off yapmak ve hala o sınırda bunun mücadelesini veriyoruz. Şartlar ne olursa olsun bu deplasman galibiyeti bizim adımıza çok önemliydi. İyi başladığımız bir maçı zora soktuk. Prese karşı hataların peş peşe geldiği bir son periyot yaşadık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bizim açımızdan önemli bir galibiyet."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sakarya İlçeleri
        Tüm Sakarya Haberleri
         Sakarya

        Sakarya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa