Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANAKKALE (AA) - Türkiye'nin birçok ilinden Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'na gelen Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) üyesi 5 bin kişi, sabah namazını kıldıktan sonra bölgedeki şehitlikleri gezip, dua etti.

        Sabahın erken saatlerinde 90 otobüsle Eceabat ilçesine ulaşan dernek üyeleri, ilk olarak Çanakkale Savaşları'nda sıhhiye birliklerinin görev yaptığı Akbaş Şehitliği'ni gezdi.

        Şehitlikte sabah namazını kılıp dua eden grup, daha sonra kendileri için hazırlanan çorbaları içti.

        Etkinlikte Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Camisi müezzini Burak Sevim Kuran-ı Kerim okudu.

        Bu yıl Tarım Kredi Kooperatifleri Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfının destekleriyle programa katılan grup, tarihi alandaki diğer şehitlik ve anıtlara ziyarette bulundu.

        AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turan, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünde kutsal topraklarda bulunmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.

        Turan, 10 yıl önce başlattıkları "250 Bin Şehide 250 Bin Hatim Kampanyası"nı bu yılda devam ettirdiklerini belirtti.

        Dünyada ve Türkiye'de çok sıkıntılı günlerin geçirildiğini ifade eden Turan, şöyle konuştu:

        "Gençlerimiz birçok harama, birçok yanlışa sürükleniyorlar. Gençliğimizin bu sıkıntılardan kurtarılması için Anadolu gençliğimiz, milli gençliğimiz 40 yıldan fazla zamandır Çanakkale cihadının etrafında şehadet şerbetini içen ecdadımızın yanında ve izinde olduğunu göstermek için burada toplanmış bulunuyoruz. 250 bin şehidimize 250 bin hatim çalışmalarıyla birlikte şehitlerimizi unutmadığımızı ve onları anladığımızı bu sayede göstermek istiyoruz."

        Etkinliğe Tarım, Kredi Kooperatifleri Eğitim ve Sağlık Vakfı Müdürü Mustafa Söylemez, Anadolu Gençlik Derneği Çanakkale Şube Başkanı Muhammed Sezgin ile teşkilat mensupları katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çanakkale İlçeleri
        Tüm Çanakkale Haberleri
         Çanakkale

        Çanakkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa