Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİYARBAKIR (AA) - Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu ile 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği, Siir'te 6 güvenlik korucusunun şehit düştüğü, 3 güvenlik korucusu ve 4 askerin yaralandığı saldırıyı kınayan bir açıklamada bulundu.

        Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen ile 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, Siirt'in Ormanardı köyü mevkisindeki yol yapım çalışmasında emniyeti sağlayan güvenlik güçlerine, PKK'lı teröristlerce düzenlenen, 6 kişinin şehit olduğu ve 7 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin ortak yazılı açıklama yaptı.

        Açıklamada, saldırıda şehit olan güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileğinde bulunuldu.

        "Bu hain alçak ve şerefsizce saldırıyı yapan terör örgütü PKK mensuplarını, onlara destek verenleri, savunanları lanetliyoruz. Şehitlerimiz geride gözü yaşlı eşler, anneler, babalar, boynu bükük yetim çocuk bırakmıştır. 6 ailemizin ocağına ateş düşmüştür." ifadelerine yer verilen açıklamada, ailelerin acısının paylaşıldığı aktarıldı.

        Açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Afrin'de çok büyük darbe yiyen ve TSK karşısında tutunamayan terör örgütü, son çırpınışlarının ifadesi olarak sağa sola saldırıyor. Bugünkü saldırıyı da bu kapsamda değerlendirmek lazım. Güvenlik güçlerimizin karşısına çıkacak gücü ve cesareti kalmayan hain ve alçak terör örgütü, havanın yağışlı ve sisli olmasından yararlanarak bu hain ve alçak saldırıyı yapmıştır. Bu hain ve alçaklar bilmelidir ki; bu çırpınışları işe yaramayacak ve yok olup gideceklerdir. Şehitlerimizin intikamı en kısa sürede alınacak, bu hainler nereye kaçarlarsa kaçsınlar etkisiz hale getirileceklerdir."

        Zeytin Dalı Harekatı'na Kürt kökenli 240 güvenlik korucusunun da katıldığı hatırlatılan açıklamada, bunun, harekat için önemine değinildi.

        Açıklamada, şu değerlendirmede bulunuldu:

        "Harekata güvenlik korucularının da katılması terör örgütlerinin ve onları savunanların planlarını bozmuş, 'Kürtlere katliam yapılıyor' tezini çürütmüştür. Bunu bilen ve gören PKK, son zamanlarda korucularımıza olan saldırılarını artırmıştır. Terör örgütü PKK, asla Kürtlerin dostu ve savunucusu değildir. Bugün şehit olan 6 korucumuz da Kürt kökenli vatandaşımız. Sözde Kürtleri desteklediğini iddia eden ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri bu olayı kınayacaklar mı? Kürt kökenli güvenlik korucularımızı savunacaklar mı? Korucular şehit olunca susan, dilsiz şeytan ABD ve diğer ülkeler iki yüzlüdür, haindir ve terör sevicidir. Kürt kökenli korucuları şehit eden bu alçak zihniyet asla Kürtlerin temsilcisi değildir. Bunlar kiralık katil ve kalleşler sürüsüdür. Bunlar satılık ve maşadırlar. Bunlar ABD ve dış güçlerin maşasıdırlar."

        Terör örgütünün bu topraklarda barınmasına asla müsaade edilmeyeceği belirtilen açıklamada, güvenlik korucuları olarak şehitlerin kanının yerde bırakılmayacağı bildirildi.

        Açıklamada, bu mücadeleden, şehit ve gazi verme pahasına asla vazgeçilmeyeceği vurgulanarak, "Şehitlerimiz ve gazilerimiz PKK'ya olan kin ve nefretimizi kat be kat artırmıştır. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu haklı mücadelemiz sürecektir." denildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa