Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Günay Özdemir, şu anda Meriç Nehri'nin normal seviyesine dönmeye başladığını belirterek, "Tunca Nehri de günden güne düşüşe devam ediyor." dedi.

        Vali Özdemir, taşkın bölgesinde incelemede bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

        İncelemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Özdemir, nehirlerdeki taşkın nedeniyle Edirne'nin ciddi bir durumla karşı karşıya kaldığını söyledi.

        Vali Özdemir, Bulgaristan'daki yetkililerle de bu konuda ciddi iş birliği yaptıklarını belirterek "Şu anda Meriç Nehri normal seviyesine dönmeye başladı. Tunca Nehri de günden güne düşüşe devam ediyor. Şu anda biz Edirne olarak krizi atlatmış olduk. Bundan sonra kısa vadede taşkın beklemiyoruz." diye konuştu.

        Vali Özdemir, geçmişteki taşkınlar sırasında, Karaağaç Mahallesi'nin kent merkezine bağlantısını sağlayan köprülerin kapandığını bu nedenle sıkıntılarla karşılaşıldığını, Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü'nün yapımıyla bu tür sorunların artık yaşanmadığını kaydetti.

        Tarihi köprülerin trafiğe açıldığını belirten Vali Özdemir, kısa sürede tamamlanacak tahliye kanalı sayesinde debi yükselmesi nedeniyle ortaya çıkan sorunların da daha kolay atlatılacağını vurguladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa