Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Meriç Ziraat Odası Başkanı Ömer Ergin, nehir taşmaları nedeniyle Meriç ve Ergene ovalarında binlerce dönüm tarım arazisinin su altında kaldığını bildirdi.

        Ergin, gazetecilere yaptığı açıklamada, nehirdeki su seviyesinin artmasının ardından tarım arazilerinin suyla dolduğunu söyledi.

        Son yılların en büyük taşkınlarından biriyle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Ergin, şunları kaydetti:

        "Türkiye'nin önemli pirinç ve fıstık üretim yerlerinden biri olan Meriç'te üreticiler uzun süredir taşkınlarla boğuşuyor. Yaşanan taşkın felaketi sonrası, Meriç ve Ergene ovalarında binlerce dönüm tarım arazisi sular altında kaldı. Yağışların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle göletler doldu, dereler taştı.

        Buğday ekimini gerçekleştirdiğimiz; fıstık, çeltik ve ayçiçeği ekimi yapacağımız 110 bin dönüm tarım arazisi sular altında kaldı. Yaklaşık 10 gündür etkili olan ve aralıklarla devam eden yağışların bölgedeki göletlerin yüzde 100 doluluk seviyesine ulaşmasını sağladı. Son zamanların en yüksek seviyesiyle karşı karşıyayız. Buğday ekili araziler taşkın suyuyla kaplı."

        - "Sular çekildikten sonra zararın boyutunu göreceğiz"

        Ergin, suyun çekilmesinin zaman alacağı için ekim takviminin de geçe kalabileceğini dile getirerek, "Bundan dolayı üreticilerimiz endişeli. Sular çekildikten sonra zararın boyutunu göreceğiz. Bu doğal afetin en kısa sürede sona ermesini ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

        DSİ'nin son ölçümüne göre Ergene Nehri "kırmızı alarm" risk seviyesinde akarken nehrin debisi Yenicegörece İstasyonu'nda 786 metreküp/saniye olarak kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa