Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Türkiye ekonomisinin 2017 yılında yüzde 7,4 büyümesine ilişkin, 2018'in ilk üç ayında da devam eden güçlü ve çift haneli ihracat artışlarının büyümeye pozitif katkı sunacağını bildirdi.

        Kocasert, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin yüzde 7,4'lük büyüme verisiyle G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ekonomi olduğunu kaydetti.

        Türkiye'nin, OECD ülkeleri arasında ise İrlanda'dan sonra en hızlı büyüyen ikinci ülke olmayı başardığına işaret eden Kocasert, "2013 yılından bu yana en hızlı yıllık büyümeye imza atan ülkemiz, böylelikle uluslararası kuruluşların neredeyse tamamının tahminlerini de boşa çıkarmış oldu. 2017 yılı geneli için ülkemiz ekonomisinin yüzde 3 bandında büyüyeceği yönünde çeşitli tahminler yapan kuruluşlar, yıl içerisinde bu tahminlerini birkaç kez revize etmek zorunda kalmışlardı. Ancak ülkemiz ekonomisinin uluslararası kuruluşların yeni tahminlerinin de üzerinde bir büyüme performansı sergilediğine şahit olduk." ifadelerini kullandı.

        Kocasert, geçen yılın tamamında ulaşılan yüzde 7,4 büyümeyle, sene başında yüzde 4,4 olan ve eylül ayının sonlarında yüzde 5,5 olarak revize edilen Orta Vadeli Program hedefinin de aşılmasının mutluluğunu yaşadıklarının belirterek, şunları kaydetti:

        "Güçlü büyüme rakamlarının bir diğer önemli ve sevindirici yanı ise büyümenin 2,3 puanının yatırım ve net ihracat kaleminden gelmiş olması. 2018'in ilk üç ayında da devam eden güçlü ve çift haneli ihracat artışlarımızın, yıl genelinde de büyümeye pozitif katkı sunacağı kanaatindeyim."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Denizli İlçeleri
        Tüm Denizli Haberleri
         Denizli

        Denizli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa