Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında tarihi çarşı ve sokakları turizme kazandırıyor.

        Belediye tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında, Şeyh Çabuk Cami, Ulu Cami doğu kapısı ile Hasan Ammar Çarşısı'nın bulunduğu sokaklarla ilgili ihale süreci tamamlandı. Sağlıklaştırma çalışmaları çerçevesinde, sokakların restorasyonu yapılacak, sıvalı duvarlar temizlenecek, derz yapılacak, cam mekanlar, kepenkler, tenteler değişecek, bina kapıları ile tabelalar değişecek.

        Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Mardin'de sağlanan güven ve huzurla vatandaşın yüzünün güldüğünü belirterek, "Yaptığımız çalışmalar da zaten bunun içindir. Bundan dolayı belediye olarak bu şehrin her yerinde biz varız. İnşallah bu hep böyle devam edecek. Şehrimize gelen turist sayımız artı. Otellerimiz dolu ve esnafımızın yüzü gülüyor. 2018 yılı aynen bu şekilde, çiftçilerimizin, esnafımızın ve bölge insanımızın yüzünün güldüğü bir yıl olacak." dedi.

        Yaman, "Şehir olarak turizmde yakaladığımız bu güzel havayı devam ettirmek adına şehrimizin tarihi mekanlarını sağlıklaştırma çalışmalarına devam ediyoruz. Daha önce Kermozade Konağı'nın bulunduğu sokağı düzenleyerek turizme kazandırdık. Vatandaşlarımız ve dışarıdan gelen misafirlerimiz bu sokağı çok beğendi. Gelin damat adayları başta olmak üzere birçok insanımız burada fotoğraf çektiriyor." ifadelerini kullandı.

        Turistlerin Mardin'den mutlu bir şekilde ayrılmaları için çalıştıklarını kaydeden Yaman, bu çalışmaların turizme büyük katkısı olacağını vurgulayarak, "Sokakların restorasyonundan tutun kapı ve tabelaların değişmesine kadar elden geçireceğiz. Her geçen gün şehrimiz, kültürüne uygun hale gelerek daha da güzelleşiyor." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mardin İlçeleri
        Tüm Mardin Haberleri
         Mardin

        Mardin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa