Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - Hakkari'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine destek verdikleri iddiasıyla haklarında dava açılan, eski Yüksekova 3. Tümen Komutanı tümgeneral Halil İbrahim Ergin'in de aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanıklar, tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı, sanık avukatları da duruşmada hazır bulundu.

        Savunma yapan tutuklu sanıklar, darbe girişimine destek vermediklerini iddia ederek tahliye talebinde bulundu.

        Mahkeme heyeti, aralarında eski Yüksekova 3. Tümen Komutanı tümgeneral Ergin'in de bulunduğu tutuklu 3 sanığın adli kontrol hükümleri kapsamında ikamet ettiği konutu terk etmemek ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyesine, diğer sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.

        Duruşma, 31 Mayıs'a ertelendi.

        Sanıklar hakkında, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek", "TBMM'yi ortadan kaldırma veya görevini engellemeye teşebbüs etmek", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek", "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından dava açılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hakkari İlçeleri
        Tüm Hakkari Haberleri
         Hakkari

        Hakkari

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa