Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuksuz yargılanan sanığa, 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

        Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in çağrısı üzerine Bank Asya'ya para yatırdığı gerekçesiyle hakkında dava açılan eski öğretmen Bülent Karadeniz katılmadı.

        Sanık avukatı Ömer Ünlü, önceki savunmalarını tekrar ettiğin belirterek, müvekkilinin beraatini istedi.

        Cumhuriyet savcısı, önceki mütalaasını tekrarladığını ifade ederek, sanığın "terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını istedi.

        Mahkeme heyeti, sanığın silahlı terör örgütünün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

        - "ByLock kullandığımı hatırlamıyorum" savunması

        Aynı mahkemedeki diğer duruşmaya, FETÖ'nün emniyetten sorumlu sözde "Kocaeli il imamı" olduğu değerlendirilen, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan tutuklu yargılanan eski öğretmen Burhanettin Durmuş ve avukatı Dilek İlhan Dalkıran katıldı.

        Sanık Durmuş savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini ve FETÖ ile bir ilişkisinin bulunmadığını ileri sürerek, "Hakkımda birçok dava açıldı. Beni suç makinesine döndürdüler. Aleyhimde ifade verdiği söylenen U.Ö'yü tanımıyorum. Onun da beni tanıması mümkün değil. İfadeleri kabul etmiyorum. ByLock kullanıp kullanmadığımı hatırlamıyorum. Bu nedenle baz bilgilerini ve mesaj içeriklerini kabul etmiyorum. İstanbul'da hakkımda soruşturma açılmış. Ben bunu bilmiyorum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." diye konuştu.

        Sanık avukatı Dalkıran da müvekkili hakkında hiçbir araştırma yapılmadan dava açıldığını öne sürerek, "Müvekkilim 8 Ağustos 2016'dan beri tutukludur. Kaçma şüphesi yoktur. Tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesini talep ediyoruz." diye konuştu.

        Cumhuriyet savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

        Mahkeme heyeti, İstanbul Başsavcılığı'nca açılan soruşturma sonucunun istenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 26 Nisan'a erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa