Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BALIKESİR (AA) - Yaklaşık 13 milyon zeytin ağacı varlığıyla yılda ortalama 150 bin ton zeytin ve 20 bin ton zeytinyağının üretildiği Edremit Körfezi'nde üreticiler, zeytinliklerde 2018-2019 sezonuna yönelik bakım ve ilaçlama çalışmalarına başladı.

        Edremit Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Murat Temel, Kızılkeçili Mahallesi kırsalındaki zeytin bahçelerinde gerçekleştirilen ilaçlama ve budama çalışmalarını yerinde inceledi.

        Temel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016-2017 sezonunun ciddi manada güzel ve bereketli geçtiğini söyledi.

        Zeytinliklerde yeni sezona yönelik bakım çalışmalarının başladığını, ağaçların budanması, toprağın işlenmesi ve zararlılarla mücadele dönemine girdiklerini anlatan Temel, şunları kaydetti:

        "Uzman ekiplerimiz bir yandan zeytin ağacı budaması bir yandan da 'zeytin halkalı leke' hastalığıyla ilaçlı mücadeleyi sürdürüyor. Hastalık nedeniyle ağaçlar ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde yılda 2 kez ilaçlanıyor. Fungal ve bakteriyel zararlıların önüne geçmek için bu ilaçlamalar gerekli. 'Bordo bulamacı, göztaşı ve bakırlı ilaç' diye adlandırılan ilaçlar kullanılıyor. Bu mücadelenin ikinci aşamasındayız şu anda. Havanın durumuna göre yüzde 1 oranında bordo bulamacı ilaçlaması yapıyoruz. Bu ilaç, bir sene sonra çıkacak olan ürünlerin sağlıklı oluşmasına katkı sağlıyor ve ağaçların zararlılara karşı dayanıklılığını artırıyor."

        Temel, zeytinliklerde bakım yapmak için bir süredir yağmurların dinmesini beklediklerini, bu yüzden yaklaşık 10 günlük gecikme yaşandığını dile getirerek, "Yağışlı bir ilkbahar geçiriyoruz. Bakımlar çok gecikti." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa