Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BALIKESİR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Balıkesir merkezli 5 ilde 63 adrese 600 polisin katılımıyla düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 82 kişi gözaltına alındı.

        Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının kadın eğitim danışmanlığı, öğrenci evleri ve firari olarak aranan şüphelilerin saklandıkları gaybubet evleri (hücre evi) yapılanmasına yönelik Balıkesir merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Soruşturma kapsamında tespit edilen aralarında 24 gaybubet evi, 14 öğrenci evi ve 5 güvenli ev bulunan toplam 63 adreste yapılan aramalarda, 29'u Türkiye genelinde farklı soruşturmalarda FETÖ/PDY mensubu olma suçundan hakkında yakalama kararı bulunanlar olmak üzere 82 şüpheli gözaltına alındı.

        Adreslerde yapılan aramalarda "firari şahıslar ve tutuklulara destek amacıyla gönderileceği" düşünülen karşılığı yaklaşık 220 bin lirayı bulan döviz, Türk Lirası ve altına el konuldu.

        İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, FETÖ'nün gizli mütevelli heyeti toplantısı yapacağı bilgisi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 600 polisin katılımıyla, dün gece saatlerinde Balıkesir, İzmir, Manisa, Denizli ve Uşak'ta, aralarında 24 gaybubet (hücre evi), 14 öğrenci ve 5 güvenli evin de bulunduğu 63 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa