Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KİLİS (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan bazı Suriyeli aileler, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları ile terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'tan temizlenen bölgelere dönüyor.

        Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 80 Suriyeli, Gönüllü Geri Dönüş Programı kapsamında Öncüpınar Konaklama Tesisleri Göç İdaresi Müdürlüğü bürosundaki işlemlerin ardından minibüslerle ülkelerine gönderildi.

        Suriye uyruklu Sultan Muhammed Cesim, AA muhabirine, terör örgütlerinin saldırısı sonucu 3 yıl önce terk ettiği ülkesine dönebilmenin heyecanını yaşadığını söyledi.

        Türkiye'de çok güzel günler geçirdiğini ancak ülkesini ve akrabalarını özlediğini anlatan Cesim, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekatı sonrası köylerinin terörden temizlendiğini bu nedenle dönüş yapmaya karar verdiğini ifade etti.

        Kerem el-Müftü de Suriye'de yaşanan savaşın şiddetinin artmasıyla Türkiye'ye sığındığını belirterek, düzenlenen harekatlar sonucu hayatın normale dönmeye başladığını, bu nedenle ülkesine dönmek istediğini dile getirdi.

        Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan 1 Ocak 2015'ten bu yana program kapsamında, yaklaşık 60 bin Suriyeli ülkesine dönüş yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kilis İlçeleri
        Tüm Kilis Haberleri
         Kilis

        Kilis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa