Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİNOP (AA) - Sinop'ta, Ayancık Kaymakamlığınca hayata geçirilen "1001 Çocuk 1001 Ahşap Oyuncak" projesi sayesinde, ilçedeki beş okulda eğitim gören çocuklara, ahşap oyuncak hediye edilecek.

        Ahşap oyuncak tasarım yarışmasıyla başlangıcı yapılan proje kapsamında, ahşap oyuncak üretim ve boyama atölyesi kurulacak, oyuncak şenliği düzenlenecek.

        Proje koordinatörü Erhan Çelem, gazetecilere yaptığı açıklamada, projeyle çocukların fiziksel, ruhsal ve bedensel gelişimlerine katkı sağlanmasının amaçlandığını söyledi.

        Beş ayaktan oluşan projenin, çocukların gelişimine önemli katkı sunacağına inandıklarını vurgulayan Çelem, "Amacımız, çocuklarımızı, sağlık problemleri oluşturan kimyasal içerikli plastik oyuncaklar ile davranış ve ruhsal gelişimlerini olumsuz etkileyen sanal oyunlardan uzaklaştırmak. Çocuklarımızı güvenli marangozluk teknikleri kullanılarak ahşap oyuncak atölyelerinde üretilen özel tasarlanmış oyuncaklarla buluşturmak istiyoruz. Projemiz beş etapta gerçekleştirilecek. Veli öğrenci işbirliğiyle hazırlanan ahşap oyuncak tasarım yarışmamız start almış durumda. Bu aşama bittikten sonra diğer etaplara geçeceğiz." diye konuştu.

        Çelem, proje sayesinde hiç oyuncağı bulunmayan çocukların da oyuncakla tanışacaklarını belirterek, destek verenlere teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sinop İlçeleri
        Tüm Sinop Haberleri
         Sinop

        Sinop

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa