Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - Çankırı ve Kastamonu'dan bir grup sporcu, şehitleri anmak için Namaztepe'ye tırmandı.

        Çankırı Dağcılık ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Spor Kulübü tarafından şehitleri anmak için yapılan tırmanışa 15 sporcu katıldı.

        Bülbül Pınarı Mesire Alanı'ndan başlayan tırmanış, 1800 rakımlı Eldivan Namaztepe zirvesinde son buldu.

        Olumsuz hava koşullarına rağmen tırmanışı tamamlayan sporcular, burada şehitler anısına saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu. Şehitler için dua eden sporcular daha sonra iniş yaparak etkinliği tamamladı.

        Kulüp Başkanı Nuri Erkenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tipi olmasına rağmen tırmanışlarını tamamladıklarını söyledi.

        Tırmanış boyunca yoğun sis ve kar yağışının olduğunu anlatan Erkenci, "Tırmanışa Bülbül Pınarı mevkisinden başladık. 1600 metreden sonra tipi şeklinde kar yağışıyla karşılaştık. Hava oldukça soğuktu. Zirvede uzun süre kalamadık. İnişe geçtiğimizde ise yağmur başladı. Tırmanışı sonlandırdığımızda ise hava çok güzeldi. Tırmanışımız esnasında bütün mevsimleri yaşamış olduk." diye konuştu.

        Erkenci, etkinlikle bu vatan için şehit düşenleri andıklarını dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çankırı İlçeleri
        Tüm Çankırı Haberleri
         Çankırı

        Çankırı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa