Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Belediyesince Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin benzeri olarak inşa ettirilen Atatürk Evi ile Ali Rıza Efendi Kültür Evi'nin ışıkları, Doğal Hayatı Koruma Vakfının (WWF) Dünya Saati hareketine destek için kapatıldı.

        Küresel iklim değişikliğine dikkati çekmek amacıyla hayata geçirilen etkinlik kapsamında Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun talimatıyla kentin ilk yerleşim yeri olan Yayla Mahallesindeki Atatürk Evi ile Ali Rıza Efendi Kültür Evi'nin ışıkları söndürüldü.

        Kesimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20.30 ile 21.30 saatleri arasında Atatürk Evi ve Ali Rıza Efendi Kültür Evi'nin ışıklarının 1 saat süreyle kapalı kalacağını söyledi.

        Dünya Saati hareketine destek verdiklerini belirten Kesimoğlu, "Kırklareli halkı her zaman bu tür etkinliklerin destekçisi olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bu sene de halkımızla birlikte Dünya Saati uygulamasına destek verdik" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırklareli İlçeleri
        Tüm Kırklareli Haberleri
         Kırklareli

        Kırklareli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa