Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği ve Hendek Belediyesi'nce Zeytin Dalı Harekatı ile terör örgütlerinden temizlenen Afrin ve köylerinde yaşayanlara 50 ton insani yardım malzemesi gönderildi.

        Kampanya kapsamında Hendek Kocatöngel Mahallesi sakinlerinin katkısıyla 25 ton un ve 25 ton su olmak üzere 50 ton insani yardım malzemesi toplandı. Tırlara yüklenen yardım malzemeleri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Afrin'e uğurlandı.

        Rasimpaşa Camisi önünde düzenlenen törende konuşan Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Afrin'e bir hafta içerisinde üçüncü yardım tırını gönderdiklerini söyledi.

        Yardımların toplanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Burhan, "Suriye'de çok şükür sular durulmaya başladı. İnşallah tamamen güvenli hale geldikten sonra Suriye'yi vatandaşlarına teslim edeceğiz. Bu süreçte yardım eden herkese ve Kocatöngel Mahallesi sakinlerimize bugünkü katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Müslüman Müslümanın kardeşidir, onların zor zamanlarında yanında olmak bizim insanlık vazifemizdir." şeklinde konuştu.

        Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü de vatandaşların da katkısıyla yardımları devam ettirmek istediklerini belirtti.

        Hendek'in her zaman veren el olmayı seçtiğini ifade eden Püsküllü, "Allah bize her zaman alan el olmayı değil veren el olmayı nasip etsin. Bu tamamen Hendek halkının yardımseverliğinden kaynaklanıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'miz gittikleri yerde önce gönülleri sonra alanları fethediyor, eğer bizler de gönülleri fethetmeyi biraz da olsa başarabildiysek ne mutlu bize ne mutlu Hendek halkına." ifadelerini kullandı.

        Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Sebahattin Aydın da insani yardımların hazırlanmasına vesile olan ilçe halkına şükranlarını sunarak, bundan sonraki süreçte sivil toplum kuruluşlarına ve herkese büyük görevler düştüğünü kaydetti.

        Yardımları taşıyan iki tır, yapılan duanın ardından bölgeye hareket etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sakarya İlçeleri
        Tüm Sakarya Haberleri
         Sakarya

        Sakarya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa