Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, işsizlikte sürdürülebilir çözümün üretimle yeni yatırımlarla mümkün olacağını, bu yüzden üretime katkı yapacak özellikle sanayi sektöründe daha fazla istihdam artışı olmasını beklediklerini belirtti.

        Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de işsizlik oranının, geçen yıl bir önceki yıla göre değişim göstermeyerek, yüzde 10,9 olarak gerçekleştiğini anımsattı.

        İstihdam seferberliğinin etkisiyle 2017'de bir önceki yıla göre iki kat fazla istihdam yaratıldığını belirten Zeytinoğlu, iş gücüne katılımdaki artışın işsizlik oranının aşağı çekilmesinde sınırlayıcı olduğunu kaydetti.

        Zeytinoğlu, işsizliğin düşürülmesi amacıyla başlatılan teşviklerin, ilavelerle bu yıl da devam ettiğine dikkati çekerek, bunların daha net sonuçlarını bu yıl görmeyi beklediklerini ve 2018'in yüzde 10,9'un altında bir işsizlik oranıyla kapatılacağını düşündüklerini aktardı.

        İstihdam artışının ağırlıklı olarak hizmet ve inşaat sektöründen geldiğini belirten Zeytinoğlu, "İşsizlikte sürdürülebilir çözümün, üretimle, yeni yatırımlarla mümkün olacağını biliyoruz. Bu yüzden üretime katkı yapacak özellikle sanayi sektöründe daha fazla istihdam artışı olmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

        Zeytinoğlu, geçen yıl bir önceki yıla göre 1,2 puan artarak yüzde 20,8 olarak gerçekleşen genç nüfusta işsizlik oranına ilişkin, "Gençlerdeki işsizlik oranını çok önemsiyoruz. Gençlerimize yönelik hem eğitim hem istihdam alanında yapılacak çalışmalarla 2018'de genç nüfustaki işsizliğin azaltılmasını bekliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa