Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince yürütülen çalışma kapsamında, kırsal mahallelerde yaşayan öğrenciler sağlık taramasından geçirilecek.

        Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukların sağlıklı yetişmesi için çeşitli çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından Mazıdağı, Derik, Dargeçit, Kızıltepe, Artuklu ve Savur ilçelerinde, kırsal mahallelerde yaşamlarını sürdüren yaklaşık 6 bin öğrenciye sağlık taraması yapılacak.

        Ayrıca uzmanlar ve diyetisyenler tarafından, öğrencilere, beslenme ve hijyen eğitimi verilecek, kan gurubu kartları ve çeşitli hediyeler dağıtılacak.

        Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, sağlıklı bir nesil için çalıştıklarını belirtti.

        Kentte kadın, genç, engelli ve öğrencilere öncelik veren bir belediye anlayışı ile çalışma yürüttüklerini ifade eden Yaman, şunları kaydetti:

        "Okullar açılırken binlerce öğrenciye kırtasiye malzemesi dağıttık. Yarıyıl tatiline giren öğrencilerimiz için, 'yazın havuz, kışın buz pisti' diyerek yaklaşık bir ay boyunca öğrencilerimize buz pisti hizmeti verdik. Sağlıklı bir nesil için tüm ilçelerimizde, ilkokul ve ortaokullarda okuyan öğrencilerimiz için harekete geçtik. Kırsal mahallelerde yaklaşık 6 bin öğrenci sağlık taramasından geçirilecek. Öğrencilerin mutluluğu bizim mutluluğumuz."

        Sağlık taramasına ilişkin projeye Derik ilçesinde başladıklarını dile getiren Yaman, ilçede yaklaşık 650 öğrenciye uzmanlar ve diyetisyenlerce sağlıklı beslenme ve hijyenle ilgili bilgi verildiğini aktardı.

        Yaman, sağlık taramasının ardından öğrencilere kan gurubu kartlarını verdiklerini, belediye olarak diş bakım seti ve çeşitli hediyeler dağıttıklarını sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mardin İlçeleri
        Tüm Mardin Haberleri
         Mardin

        Mardin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa