Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik davalarda yargılanan 3 sanık, 8 yıl 9 ay ila 3 yıl 1 ay değişen hapis cezasına çarptırıldı.

        1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmalarında tutuklu sanıklar eski öğretmenler İnan Karaca, Yasin Gümüş ve İnci Yılmaz ayrı ayrı "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan hakim karşısına çıktı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandıkları iddia edilen ve Bank Asya'da hesap hareketlilikleri bulunan sanıklardan Karaca ve Gümüş, haklarındaki suçlamaları reddetti.

        Kapatılan Bank Asya'ya talimatla para yatırdığı, örgütle bağlantılı dernek üyeliği bulunan ve cep telefonunda örgüt liderinin videoları bulunan sanık Yılmaz ise aleyhindeki raporları ve suçlamaları kabul etmedi.

        Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında sanıklardan Karaca ve Gümüş'ün ByLock kullanıcı olması, Yılmaz'ın ise Bank Asya'daki hesap hareketliliği, sendika üyeliği ve kuvvetli delil durumu dikkate alınarak cezalandırılmasını talep etti.

        Son sözü sorulan sanıklar, terör örgütüne üye olmadıklarını savunarak tahliyelerini ve beraatlerini istedi.

        Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan sanıklardan Karaca ve Gümüş'e 8 yıl 9'ar ay, Yılmaz'a ise örgüte yardımdan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi.

        Heyet, sanıklardan Karaca ve Gümüş'ün tutukluluk halinin devamına karar verirken, Yılmaz'ı ise tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önüne alarak yurt dışına çıkış yasağıyla tahliye etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa