Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya'da ormanlık alanda cesedi bulunan kuyumcunun öldürülmesine ilişkin İran uyruklu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, tutuklu sanıklar Hamed Norouzhia, Mohammad Falahzadeh ve Peyman Boveirimonji, öldürülen Vedat Şenay'ın yakınları ile taraf avukatları katıldı.

        Duruşmada söz verilen sanıklardan Falahzadeh, cinayeti Norouzhia'nın işlediğini iddia etti.

        Şenay ile Norouzhia'nın tartıştıklarını gördüğünü belirten Falahzadeh,"Hamed içinde çay olan bardağı Vedat'ın yüzüne attı. Hamed, yere düşen Vedat'ı kalkmak isterken ensesinden tutarak kafasını iki kez yere vurdu. Vedat ayağa kalkmak istediği sırada Hamed, cebinden çıkardığı biber gazını sıktı. Hamed daha sonra iş yerimdeki pompalı tüfeğin kabzesiyle birkaç kez Vedat'ın kafasına vurdu." dedi.

        Kendinden geçen maktulun ayıldığında yeniden kavga çıkmaması için ellerini bağladıklarını anlatan Falahzadeh, daha sonra Şenay'ın hayatını kaybettiğini anladıklarını dile getirdi.

        Hamed'in, polisi aramasına izin vermediğini ileri süren Falahzadeh, şöyle devam etti:

        "Vedat'ın aracını otoparka getirdik. Hamed, Peyman ve ben cesedi aracın arka koltuğuna koyup, iş yerindeki küreği alarak yola çıktık. Hamed, üzerindeki kıyafetleri yok etmek için benden benzin almamı istedi. Gittiğimiz yerde Hamed ve Peyman cesedi araçtan çıkardı. Diğer ikisi cenazeyi iki metre kadar ileriye attı. Daha sonra Hamed benzini Vedat'ın üzerine dökerek yaktı. Olaya ilişkin görüntü kayıtları cep telefonumda vardı."

        Yakalanmalarının ardından görüntüler bulunan cep telefonunu polise teslim ettiğini belirten Falahzadeh, görüntülerin incelenmesi talebinde bulundu.

        Mahkeme heyeti, Vedat Şenay'ın ölümünün yanma sonucu gerçekleşip gerçekleşmediğinin tespiti için Adli Tıp Kurumundan rapor istenmesini kararlaştırdı.

        Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilen duruşma, diğer tanıkların dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

        Antalya'da geçen yıl nisan ayında, kendisinden bir süre haber alınamayan 54 yaşındaki kuyumcu Vedat Şenay'ın cesedi ormanlık alanda bulunmuş, olayla ilgili gözaltına alınan İran uyruklu 4 zanlıdan 3'ü tutuklanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa