Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 161'i tutuklu 478 kişinin yargılandığı dava, sanıkların savunmalarıyla devam ediyor.

        Konya 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesince merkez Meram ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda yapılan duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz bazı sanıklar ile sanık yakınları ve taraf avukatları katıldı.

        Tutuksuz sanıklardan Ali Fuat D, 17-25 Aralık öncesi 5 yıl kadar örgüt içinde yer aldığını, sohbet toplantılarıyla çeşitli etkinliklere katıldığını söyledi.

        Örgüt içinde yer aldığı dönemde 3 yıl mütevelli üyes olarak görev yaptığını anlatan Ali Fuat D, şunları kaydetti:

        "Mütevelli grupları, ihtiyaç duyulan konularda maddi destek sağlayacak kişilerden oluşurdu. Mütevelli toplantılarında toplanacak burs, himmet, bağış konuları konuşulur, mütevelliler için dönemsel hedefler belirlenirdi. Benim de bu dönemde yardım yaptığım, örgüt adına 'burs, himmet, kurban' adı altında yardım topladığım olmuştur."

        Ali Fuat D, 17-25 Aralık olaylarından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla örgütle tüm bağlantısını kestiğini, hakkında hiçbir soruşturma yokken Emniyet Müdürlüğüne giderek bu yapıyla ilgili tüm bildiklerini samimiyetle anlattığını söyledi.

        Tutuksuz sanıklardan Mikail A. da hayatının hiçbir döneminde FETÖ üyesi olmadığını, Bank Asya hesabı ile gazete ve dergi aboneliğinin bulunmadığını ileri sürdü.

        İki tanığın kendisi hakkında bulundukları beyanlarının soyut ifadelerden ibaret ve çelişkili olduğunu iddia eden Mikail A, bu beyanlara itibar edilmemesi gerektiğini savundu.

        Örgüt içinde mütevelli üyesi olarak yer almak ve akademik olarak yükselmek isteyen örgüt mensuplarına yardımcı olmakla suçlanan Mikail A, hakkındaki iddiaları reddetti.

        Duruşma, sanık beyanlarının alınmasıyla öğleden sonra devam edecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa