Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da İl Emniyet Müdürlüğüne bombalı saldırı hazırlığındayken yakalanan, terör örgütü YPG/PKK'nın dağ kadrosuna mensup oldukları tespit edilen 4 sanık, yargılandıkları davada 3 yıl 6 ay ile 9 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

        Şanlıurfa 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine bombalı saldırı hazırlığındayken yakalanan terör örgütü YPG/PKK üyesi tutuklu sanıklar Enver Kanmaz ve Aydın Oba ile onlara yardım ve yataklık ettikleri öne sürülen İmam Kip ve İsmet Curka ile avukatları katıldı.

        Mahkeme heyeti, sanıklardan Aydın Oba'nın "Oba Roni", Enver Kanmaz'ın da "Xebat" kod adıyla örgütün dağ kadrosunda faaliyet gösterdikleri ve bir süre Kuzey Irak'ta örgüt yöneticileri tarafından bombalı eylem için eğitildiklerinin delillerle kanıtlandığını belirtti.

        Cumhuriyet savcısı, mahkemeye sunduğu mütalaada sanıkların bir gün boyunca şubenin etrafında keşif yaptığının güvenlik kameralarıyla tespit edildiğini, ideolojik ve silahlı eğitim aldıklarının delillerle kanıtlandığını kaydetti.

        Son sözü sorulan tutuklu sanıklar ise suçlamaları reddederek beraatlerini istedi.

        Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan sanıklardan Kanmaz'a 9 yıl 9 ay, Oba'ya 9 yıl 4 ay, Kip'e 6 yıl ve Curka'ya 3 yıl 6 ay hapis cezası vererek tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa