Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Erzurum'un Palandöken Belediyesi, ücretsiz gelinlik ve kına gecesi elbisesi yardımında bulunarak maddi durumu iyi olmayan dünya evine girecek çiftlere destek oluyor.

        Palandöken Belediyesi görevlilerince geçen yıl yapılan araştırmada, belediyenin nikah salonlarında kıyılan nikahlarda gelinlerin genellikle gelinlik giymediği, bu durumun çiftlerin maddi imkansızlığından kaynaklandığı tespit edildi.

        Bunun üzerine proje hazırlayan belediye yetkilileri, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar'ın desteğiyle, Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi ve Spor Kompleksi'nde yer elan dikim evinde çeşitli bedenlerde 25'er gelinlik ve kına gecesi elbisesi hazırlattı.

        Gelinlik ve kına gecesi elbiseleri, maddi imkanı olmayan çiftlere ücretsiz verilmeye başlandı. Gelinlik ve kına kıyafetleri, tören sonrası temizlenip belediyeye iade edilecek.

        Belediye Başkanı Bulutlar, Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi ve Spor Kompleksi'nde düzenlediği basın toplantısında, Erzurum'da geçen yıl 5 bin 116 evlilik gerçekleştiğini belirterek, "2017 yılında araştırma ve inceleme yaparak evlenecek çiftlere ücretsiz gelinlik ve kına gecesi elbisesi yardımı yapmaya karar verdik. Gelinlik ve kına gecesi elbiselerinin pahalılığı ve çiftlerin maddi durumunun yetersiz olması nedeniyle gelinlik olmadan nikah kıyıldığını gördük. Bu sebeplerden dolayı böyle bir projeye imza attık." dedi.

        - Gelinlik fiyatları damatları zor durumda bırakıyor

        Gelinlik fiyatlarının damat adaylarını zaman zaman zor durumda bıraktığını aktaran Bulutlar, öncelikle Palandöken ilçesinde ikamet eden ve talep eden çiftlere yardımda bulunulacağını bildirdi.

        Bulutlar, yeni evlenecek ancak maddi durumu olmayan çiftlere bu hizmeti sunacaklarını kaydederek, şöyle konuştu:

        "Amacımız para kazanmak veya bu gelinlikleri kiralamak değil, amacımız sosyal belediyecilik ilkesini benimseyerek insanımıza hizmet etmek. Her bedenden 25 gelinlik ve 25 kına gecesi elbisesi var. Çiftler gelinliği kullandıktan sonra yıkama işlemi yaparak bize iade edecek. Böylece evlenecek çiftlere yaklaşık 5 bin liralık bir destek sağlamış oluyoruz. Daha yeni bahar geldi, düğünler başlamadan evvel inşallah ihtiyaç sahiplerine, kızlarımıza bu faaliyetimizi ücretsiz sunacağız."

        Asli vazifeleri belediyecilik görevinin dışında, sosyal belediyeciliğe de ciddi önem verdiklerini dile getiren Bulutlar, "Görev süremin 9. yılındayım. Özellikle eğitim, kültür ve spor alanında ciddi faaliyetlerimiz oldu. Büyük park ve bahçeler yaptık. 2018 yılı belediye olarak açılış yılımız olacak. Yaptığımız tüm faaliyetlerin toplu açılışını gerçekleştireceğiz." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa