Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda adliyeye getirilen 4 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Alınan bilgiye göre, FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma doğrultusunda, örgütün kriptolu haberleşme uygulaması ByLock'u kullandıkları ve örgütle bağlantılı kurumlarda yönetici veya üye oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 13 şüpheliden 4'ünün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Şüphelilerden, FETÖ ile ilişkili olduğu için KHK ile kapatılan dernek yöneticisi ve üyesi Ö.A, V.Ş, C.A. ve A.G, adliyeye getirildi.

        Savcılık sorgularının ardından nöbetçi hakimliğe çıkarılan şüpheliler, adli kontrol şartıyla salıverildi.

        Bu arada aynı dosya kapsamında daha önce adliyeye sevk edilen şüpheli E.G'nin, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

        Gözaltındaki 8 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma doğrultusunda, örgütün kriptolu haberleşme uygulaması ByLock'u kullandıkları iddia edilen 8 şüpheli ve örgütle bağlantılı derneklerde yönetici veya üye olduğu değerlendirilen 5 kişi hakkında yakalama kararı verilmişti. Şüpheliler, 16 Mart'ta düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa