Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU (AA) - Bolu Valisi Aydın Baruş, Mengen ilçesine bağlı Gökçesu beldesinde 1 işçinin hayatını kaybettiği, bir işçinin yaralandığı maden ocağına giderek incelemelerde bulundu.

        Vali Baruş, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsmail Yalçın ile Gökçesu beldesine giderek göçüğün yaşandığı maden ocağında yetkililerden bilgi aldı.

        Maden ocağında çalışan işçilerle de bir araya gelerek başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten Baruş, işçilerle birebir görüşerek, güvenlik konusunda bir sıkıntıları olup olmadığını sordu.

        Göçükle ilgili gerekli soruşturmanın yapılmakta olduğunu ve sorumluların tespit edileceğini belirten Baruş, "İş güvenliği son derece önemli. Hepiniz bizim için çok değerlisiniz. Can güvenliğiniz her şeyden önce geliyor. Güvenliğiniz yönünden bir sorun gördüğünüz zaman bunu hemen yetkililere bildirin." dedi.

        Baruş, maden ocağında inceleme yapmak üzere beldeye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileriyle de görüştü.

        Hem kazayla ilgili nedenleri araştırmak hem de olası kazaları önlemek için alınması gereken tedbirler konusunda görevlendirilen yetkililerle görüşen Vali Baruş, göçüğün yaşandığı madene de girdi.

        Bolu'nun Mengen ilçesinde 18 Mart Pazar günü linyit madeni ocağında meydana gelen göçükten kurtarılarak Abant İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan işçi İbrahim Değirmenci (30), burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Olayda yaralanan işçi Ali Işık (41) da Mengen Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Abant İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bolu İlçeleri
        Tüm Bolu Haberleri
         Bolu

        Bolu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa