Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne'de yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı sevinci kısa sürdü.

        Şehrin Balkanlar'a yakın taraflarında sabah başlayan kar yağışı, bitki örtüsünün beyaza bürünmesinin ardından yerini güneşli havaya bıraktı.

        Özellikle Bulgaristan'a açılan sınır kapısı Hamzabeyli yakınlarında, bir süre etkili olan kar yağışı çiftçileri sevindirdi.

        Hava sıcaklığının 10 derece ölçüldüğü kentte meteoroloji yetkilileri, hafta sonuna kadar yağışların aralıklarla devam edeceğini belirtti.

        - "Martta yağan kar sevincimiz kısa sürdü"

        Hamzabeyli köyü sakinlerinden Ahmet Toros, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mart ayındaki kar yağışının sürpriz olduğunu belirtti.

        Karın çiftçiler için bereket anlamı taşıdığını ifade eden Toros"Yağmurun ardından hava soğuyunca kar başladı, başta çok etkili yağıyordu, yerler beyazladıktan sonra etkisini kaybetti. Martta yağan kar sevincimiz kısa sürdü. Çok çabuk bitti. Kar bizim için berekettir, buna da kısa da olsa sevindik." dedi.

        Bu sene Trakya genelinde çok fazla kış olmadığını, havaların genelde ılık geçtiğini anlatan Toros, sağanaklar nedeniyle kuraklık yaşanmadığını sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa