Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da, restorasyonun ardından kapılarını ziyaretçilerine açan, 8 milyon yıllık fosillerle dikkati çeken Çankırı Müzesi'nde öğrenciler ders işledi.

        Öğrencilere müzeyi tanıtmak ve kültür bilinci oluşturmak amacıyla yürütülen çalışma sonucunda Ahmet Mecbur Efendi Bilim ve Sanat Merkezi'ndeki öğrenciler, müzedeki ziyaretlerinin ardından oluşturulan sınıfta ders gördü.

        Ahmet Mecbur Efendi Bilim ve Sanat Merkezi Fen Bilimleri Öğretmeni Nazlı Barış, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerinin bireysel yeteneklerini fark etmeleri için müzede ders işlediklerini söyledi.

        Öğrencileriyle birlikte müzeyi gezdiklerini ve daha sonra konuyla alakalı ders işlediklerini anlatan Barış, "Müzede yapmak istediğimiz derste paleontoloji konusunu işlemeye karar verdik. Burada öğrencilerimiz bir paleontoloğun nasıl çalıştığını görmesini istedim. Paleontoloji alanındaki çalışmalarla hangi sonuçların elde edilebileceğini, nerelerde çalışılabileceğini görmelerini ve bu bilimi tanımalarını istedim. Bu sayede varsa bu alana ilgileri bu alanda yapacakları çalışmalara öncü olmayı da amaçladık." dedi.

        Çankırı'da Çorak Yerler Kazı Alanı olmasının öğrencileri için büyük bir avantaj olduğuna dikkati çeken Barış, "Öğrencilerimiz de bu alanda proje yürütmek istediklerinde bizler onlara destek olmakla görevliyiz. Bu sorumluluğu yerine getirmek adına bugün dersimizi burada işliyoruz. Müze yetkililerine de bize gösterdikleri ilgi için çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

        6. sınıf öğrencisi Ahmet Buğra Bozbıyık, tarihte hangi türde canlıların yaşadığını ve yapılarının nasıl olduğunu burada görerek öğrendiklerini söyledi.

        Derste anlatılanları müzede gördükleri için akılda daha kalıcı olduğunu aktaran Bozbıyık, fosilleri gördükçe heyecanlandığını derslerinin güzel geçtiğini kaydetti.

        Öğrencilerden Neval Begüm Can ise müzede yaptıkları dersin daha eğlenceli olduğunu, anlatılanların akılda kalıcılığının daha fazla olduğunu ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çankırı İlçeleri
        Tüm Çankırı Haberleri
         Çankırı

        Çankırı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa