Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 3'ü meslekten ihraç edilmiş, biri emekli 4 eski askerin yargılandığı davaya devam edildi.

        Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tamamı tutuksuz sanıklar eski üsteğmen Kasım S, eski astsubay Yunus G, eski uzman çavuş Davut C. ile emekli uzman çavuş Hasan A. ve avukatları geldi.

        Mahkeme başkanı daha önce bu dava kapsamında yargılanan sanık Teyfik Fikret C'nin dosyasının ayrıldığını söyledi.

        Sanıklarla ilgili gönderilen tanık ifadelerini de okuyan mahkeme başkanı, Aydın’da yargılanan sanık M.A’nın ifadesinde, Yüksekova Jandarma Taburu’nda çalıştığı sırada Rıfat adlı kişinin kendisini cemaat evine götürdüğünü, orada o zaman teğmen olan Kasım S'nin de bulunduğunu belirterek, şu ifadeleri verdiğini aktardı:

        "Burada sohbetler verildi. Rıfat adlı kişinin bilgisayarında birçok subay ve astsubay hakkında özel bilgiler yer almaktaydı. Bana ByLock’u Rıfat yükledi. 2015 seçimlerinde Rıfat, Kasım S'nin evindeyken bize, 'Eşlerinize de söyleyin, oylarını HDP’ye versinler, HDP’nin meclise girmesi halinde barış ortamı sağlanacak."

        Tanık ifadesi üzerine söz hakkı verilen Kasım S, hakkındaki beyanları kabul etmeyerek, "Bunlar hayal ürünüdür. Kesinlikle kabul etmiyorum. Kendilerini kurtarmak için söylenmiş sözler. Ben kesinlikle ByLock da kullanmadım." dedi.

        Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için itiraflarda bulunan Yunus G. de hatırladığı kişilerin isimlerini verdiğini belirtti.

        Diğer iki sanık da dava dosyalarının ayrılmasını istedi.

        Mahkeme savcısı, yeni deliller doğrultusunda Kasım S'nin tutuklanmasını talep etti.

        Mahkeme heyeti, sanık Kasım S'nin tutuklanmasına karar verip, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi ve tanıkların dinlenmesi için erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa