Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da cesedi kaybolduktan 10 yıl sonra gömüldüğü yerde bulunan ve işkence edilerek öldürüldüğü belirlenen kuaförle ilgili cinayet davasında yargılanan 14 sanıktan 7'si, 8 yıl 4 ay ile 17 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı, 7 sanık ise beraat etti.

        Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Cengiz Yüksel, Bülent Akyüz, Haluk Köse, Kemal Dolgun, Muhammet Ulus, Muhammet Ali Yüksel, Hüseyin Yücel ile öldürülen gencin annesi Hatice Kılıç, babası Kasım Gülek Ekinci ve tarafların avukatları katıldı.

        Son savunmaları sorulan sanıklardan Cengiz Yüksel, kız kardeşinin arkadaşı Oğuzhan'ı konuşmak için çağırdığını, şahsın öldürüldüğünde olay yerinde olmadığını iddia etti.

        Yüksel'in kardeşi Muhammet Ali Yüksel ise Oğuzhan'ı kendisine hakaret ettiği için yumrukla dövdüğünü, diğer sanık Bülent Akyüz'ün de sopayla vurduğunu, şahsın daha sonra öldüğünü öne sürdü.

        Diğer sanıklar ise öldürme olayıyla ilgilerinin olmadığını iddia etti.

        Cengiz ve Muhammet Ali Yüksel kardeşleri "kasten öldürme" suçundan önce müebbet hapse mahkum eden mahkeme heyeti, cinayeti haksız tahrik altında işledikleri gerekçesiyle cezalarını 17'şer yıla indirdi.

        Kemal Dolgun, Hüseyin Yücel ve Bülent Akyüz ise "yardım" suçundan 10'ar yıl 10'ar ay, Muhammet Ulus ve Haluk Köse ise 8 yıl 4'er ay hapisle cezalandırıldı.

        Ulus ve Köse tahliye edilirken diğer 7 sanığın ise delil yetersizliğinden beraatına karar verildi.

        - Olay

        Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 10 yıl önce kaybolan kuaför Oğuzhan Ekinci'nin kız arkadaşının ağabeyleri ve arkadaşları tarafından 4 gün boyunca işkence edilerek öldürüldüğünü belirlemişti.

        İşkence sırasında fenalaşınca doktora tedavi ettirildiği, ardından da işkenceye devam edildiği belirlenen genç kuaföre ait kemik parçaları, geçen yıl 11 Ağustos 2017'de İçel'in Silifke ilçesindeki arazide üzerine beton dökülmüş mezarda bulunmuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa