Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Türkiye'nin en büyük, dünyanın sayılı bilimsel etkinlikleri arasında gösterilen THY 7. Science Expo 2018, "geleceğin teknolojileri" ana temasıyla 26-29 Nisan'da Bursa'da düzenlenecek.

        Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı ile Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının desteğiyle düzenlenen etkinlik, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezinin ev sahipliğinde Bursa TÜYAP Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

        Organizasyon çerçevesinde 8 kategoride proje yarışması, 100 alanda atölye çalışması ve bilim konferansları yapılacak. Bilimsel gösteriler, drone gösterileri sunulacak, insansız hava araçları uçuş yapacak. Polonya, Fransa, İtalya, Hollanda ve Singapur gibi ülkeden gelecek ekipler de atölye çalışmaları ve bilim gösterileri yapacak.

        Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da çok önem verdiği, yerli ve milli üretimin teşvik edilmesini destekleyecek bir program hazırlandığını bildirdi.

        Etkinliği geçen yıl 175 bin kişinin ziyaret ettiğini, 78 bin 466 kişinin atölye çalışmalarına katıldığını ve şenlik kapsamında 3 bin 417 kişinin aynı anda yaptığı atölye çalışmalarıyla dünya rekoru kırıldığını belirten Aktaş, şunları kaydetti:

        "THY sponsorluğunda gerçekleşecek olan '7. Science Expo 2018' kapsamında bu yıl dördüncüsü düzenlenen proje yarışmasının teması 'Geleceğin Teknolojileri' olarak belirlendi. Toplam 110 bin lira ödülün dağıtılacağı yarışmada 'Çocuk Mucitler', 'Genç Mucitler', 'Usta Mucitler', 'İnsansız Hava Araçları', 'Drone', 'Mangala Turnuvası', 'Autodesk Tasarım ve Modelleme Yarışması' ile 'Meslekler Yarışıyor' gibi 8 ayrı kategori bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığının desteğiyle Türkiye genelindeki tüm okullarda proje yarışması çağrısı yapıldı. 81 ilden 570 başvuru alındı. Başvuruların, son gün olan 30 Mart'a kadar bin 500'ü geçmesi öngörülüyor."

        Aktaş, "Science Expo Proje Yarışması"nda dereceye girenlerin yanı sıra finale kalan tüm projelere 500 lira mansiyon ödülü verileceğini ifade etti. Aktaş, insansız hava araçları ve drone yarışmasında 50 ekip, autodesk tasarım ve modelleme yarışmasında 25 ekip, mangala yarışmasında 4 bin öğrenci ve "Meslekler Yarışıyor' kategorisinde de 35 ekibin çalışmalarının finalde sergileneceğini bildirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa