Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BATMAN (AA) - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 28 Şubat veya FETÖ yargısı tarafından müebbet hapis cezasına çarptırıldıkları için tutuklulukları sürenler bulunduğunu söyledi.

        Yapıcıoğlu, Batman Atatürk Spor Salonu'nda partisince düzenlenen olağan kongrede yaptığı konuşmada, "Dürüst siyaset, gerçek adalet" şiarıyla yola çıktıklarını dile getirdi.

        28 Şubat sürecinin yansımalarının önemli ölçüde ortadan kaldırıldığını anımsatan Yapıcıoğlu, o dönem askeri brifing alan yargı mensuplarının verdiği kararlar ile inançlarından dolayı tutuklanan insanların hala cezaevlerinde bulunduğunu kaydetti.

        Yapıcıoğlu, 28 Şubat sürecinde insanların zulüm gördüğüne işaret ederek, şunları aktardı:

        "28 Şubat'ın bin yıl süreceği iddia ediliyordu. Evet, uzun yıllar sürdü, çok zulümler yapıldı. İnsanlar örtülerinden, kılık kıyafetlerinden dolayı işlerinden, okullarından atıldılar. Ticaretle uğraşanlar 'yeşil, gerici sermaye' diye yaftalandılar bazı esnaf ve tüccarlar iflasa sürüklendi. Örtülerinden dolayı bazı kadınlarımız doktorlar tarafından tedavi edilmeden hastanelerden kovuldu. Önemli bir kısmı şu an yaşanmıyor ama devam eden bazı sorunlar var."

        28 Şubat sürecinde bazı meslek guruplarının Genelkurmay Başkanlığına çağrılarak brifingler verildiğini belirten Yapıcıoğlu, brifing alan yargı mensuplarının verdiği kararların hala devam ettiğini vurguladı.

        "Bahsettiğim bu sıkıntılar o melunların eliyle bu millete yaşatıldı." diyen Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

        "Bu sıkıntıların bir kısmı sona ererken özellikle brifing alan yargı mensuplarının yapmış olduğu zulümlerin etkileri halen devam ediyor. O dönemde inancından, sakalından, verdiği Kur'an dersinden dolayı çok ağır cezalara çarptırılan pek çok insan var. Bunların önemli bir kısmı ceza aldılar, onlar cezalarını tamamlayıp çıktılar, o zulümden kısmen kurtuldular ama halen fişli olarak devlet nazarında sakıncalı vatandaş olarak görülüyorlar. Ama kanunlardaki en ağır cezaya çarptırılanlar var. Onların arasında müebbet hapis cezasına çarptırılan yüzlerce insan var. 28 Şubat yargısı veya FETÖ yargısı tarafından müebbet hapis cezasına çarptırıldıkları için tutuklu olmaya devam edenler var."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Batman İlçeleri
        Tüm Batman Haberleri
         Batman

        Batman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa