Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Süleymanpaşa Müftülüğü'nce Zeytin Dalı Harekatı'na destek için mevlit okutuldu.

        Cuma namazı öncesinde, harekatta şehit olanlar ve harekatın başarıya ulaşması için okunan mevlitten sonra, Mehmetçik için dua edildi.

        Daha sonra mahalle sakinleri tarafından Mehmetçik için toplanan 16 bin liralık yardım, Mehmetçik Vakfı'na bağışlanmak üzere müftülük yetkililerine teslim edildi.

        Süleymanpaşa İlçe Müftüsü Ayhan Okur, programda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor dönemlerden geçtiğini söyledi.

        Okur, Türkiye'nin millet olarak bu zor günlerde nasıl birlik ve beraberlik içinde olduğunu bütün dünyaya gösterdiğini ifade ederek, "Ülke olarak çok sıkıntılı dönemlerden geçiyoruz. Bütün dünya bir araya gelerek, eğer korkmasalar, eğer ülkemiz birlik ve beraberlik olmasa hepsi birden hücum edecek. Ama kendilerinin bizim askerlerimiz gibi yürekli, cesaretli, kahraman askerleri olmadığı için parayla askerlik yaptırdıkları için cesaretleri yok. O yüzden karşımıza çıkamıyorlar." dedi.

        -"Birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacımız var"

        Türkiye'nin her türlü zorluğun üstesinden gelecek büyük bir ülke olduğunu dile getiren Okur, şunları söyledi:

        "Dünya ülkeleri sadece oldukları yerlerden söyleniyorlar. Onların söylemlerine hükümetimiz gereken cevabı veriyor. 'İt ürür kervan yürür' diyerek yoluna devam ediyor devletimiz. Bu çok zor olan süreçte birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacımız var. Bunu önce ailemiz içerisinde, ondan sonra camilerimizde, daha sonra şehrimizde ve devletimizde birliğimizi sağlamamız çok önemli. Bugün burada Afrin'deki askerlerimiz için para toplanmış. Birazdan onu teslim alacağız. Türkiye'de milletin polisine, askerine sahip çıktığı gibi sahip çıkan başka ülke göremezsiniz."

        Okur, Türk milletinin diğer ülkelerdeki savaştan kaçan insanlara ensar olduğunu belirterek, "Türkiye ülkesinden kaçan Müslümanlara kucağını açtı. Neden? Çünkü bizim milletimiz bu vatanı terk etmez. Çanakkale'de 300 bine yakın verilen şehit kanıyla kıpkırmızı sulanan bu topraklar başka birisine verilir mi? Bizim ecdadımız şehit olmaktan da, gazi olmaktan da çekinmedi." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa