Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİYARBAKIR (AA) - Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde uygulanan kök hücre tedavisi ile şikayetlerinden kurtulmak isteyen üç hasta Diyarbakır'a geldi.

        İzmir, Edirne ve Bursa'dan gelen hastalar, kök hücre tedavisiyle kronik ağrılarından kurtulmak için Diyarbakır'ı tercih etti. DÜ Hastaneleri Ağrı Kliniği Algoloji-Ağrı Uzmanı Doç. Dr. Haktan Karaman, yaptığı açıklamada, kök hücre tedavisinin, tıpta yeni bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi.

        Bu yöntemin geleceğin tedavi metodu olabileceğine işaret eden Karaman, "Kök hücreler, canlının oluşumunda oluşan ilk hücrelerdir. Bu hücreler daha sonra bir canlıyı oluşturmak için farklılaşıp, organları oluştururlar. Bu hücreler biz var oldukça vücudumuzun bazı bölgelerinde saklı olarak bulunmaya devam etmektedir. Vücudumuzda herhangi bir hasar veya travma olduğunda, bu hücreler bulunduğu yerden hareket edip o bölgelerin iyileşmesini sağlarlar." ifadelerini kullandı.

        Karaman, bazen bu hücrelerin, hasarlı olan yere taşınması gerektiğini belirterek, kök hücre tedavisinin de bunu sağladığını aktardı.

        Kök hücrelerin en yoğun bulunduğu yerin göbek bölgesi olduğunu anlatan Karaman, hastada diz bölgesindeki hasarı onarmak için kök hücreleri göbek bölgesinden alarak, özel teknolojik imkanlarla saflaştırıp, o bölgeye enjekte ettiklerini söyledi.

        - "İlerleyen yıllarda daha da gelişecek"

        Karaman, "Bu, çağın tedavisi. Popüler bir tedavi yöntemi olduğu için insanlar, tedavi neredeyse gelip tedaviyi bulmaya çalışıyorlar. Bütün hasarlı olan bölgelere bu tedaviyi uygulamak mümkün." dedi.

        Karaman, bu yöntemin, kireçlenme, bel fıtığı ve cinsel sağlıkla ilgili tedavilerde kullanılabildiğini aktardı.

        Karaman bu yöntemin ilerleyen yıllarda daha da gelişeceğini dile getirerek, şöyle devam etti:

        "Gelecekte kök hücre tedavisi sayesinde insanların ömrünün 200 yıl kadar olabileceği yönünde varsayımlar var. İyi seçilmiş hastalara bu tedavi yönteminin uygulanması durumunda, oransal olarak hastaların yüzde 80'inin bu işlemden fayda göreceği, bilimsel yayınlarla da aktarılıyor. Çok ilerlemiş vakaları kök hücre adayı olarak kabul etmek istemiyoruz. Umut vermemek için. Bu işlemden fayda görebilir diye düşündüğümüz hastalara bu tedaviyi uyguluyoruz."

        Karaman, kök hücre tedavisinde işlemlerin lokal anesteziyle yapıldığını, ameliyatın ortalama 1,5 saat sürdüğünü kaydetti.

        Edirne'den tedavi için gelen 70 yaşındaki Muzaffer Geçgel, 3 yıldır diz ağrısından şikayetçi olduğunu belirterek, "Diz ağrılarım için çok hastane gezdim. Burada bu tedavinin yapıldığını gördüm. Tedavi olmak için Diyarbakır'a geleceğim aklımın ucundan geçmezdi. Bu tedavi yöntemiyle sağlığıma kavuşmayı ümit ediyorum." şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa