Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Bulgaristan'ın sistem güncellemesi nedeniyle hafta başından bu yana devam eden Türk tarafındaki tır kuyrukları yavaş da olsa erimeye başladı.

        Alınan bilgiye göre, ihracat yüklerini teslim edecekleri ülkelere yetiştirmek için yola çıkan tır sürücüleri, Bulgaristan'nın yoğunluğa cevap verememesi ve sistem güncellemesi üzerine sınır kapılarında beklemek zorunda kaldı.

        Kapıkule'de 25, Hamzabeyli de ise 12 kilometreye kadar çıkan tır kuyrukları Bulgaristan'ın alımlarının normale dönmesiyle erimeye başladı.

        Tır kuyruğu Kapıkule Sınır Kapısı'nda 20, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 8 kilometreye geriledi.

        Kapıkule Sınır Kapısı önünde yaklaşık 800, Hamzabeyli Sınır Kapısı önünden ise yaklaşık 320 tır yurt dışına çıkmak için işlemlerinin tamamlanmasını bekliyor.

        - "32 saattir sıradayım"

        Tır şoförü Yahya Kemal Alagöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 saattir kuyrukta beklediğini söyledi.

        Kuyrukların "şoförlerin çilesi" olduğununu belirten Alagöz, "Biz kuyrukta beklerken sollama yapan tırlar oluyor. Bu tırların kontrol edilmesini istiyoruz. Tuvalet ve yiyecek ihtiyacımız oluyor." dedi.

        Tır şoförü Faruk Şahin de Bursa'dan Almanya'ya yük taşıdığını ve 32 saattir kuyrukta beklediğini ifade etti.

        Kuyrukların bitmesi için yetkililerden yardım isteyen Şahin, "Otoban gişelerinin oradan 30. kilometreden sıraya girdim. 32 saattir sıradayım ne yemek, ne tuvalet var. Perişan durumdayız. Biz her zaman bu kuyrukları yaşıyoruz ama bu kuyruğun sebebinin Bulgaristan'dan kaynaklandığını söylüyorlar. Sistem hatası ya da sistem güncellemesi diyorlar." şeklinde konuştu.

        Tır şoförü Tekin Sevimli ise 30 sattir kuyrukta beklediğini belirterek, "Problem çok, özellikle lavabo ihtiyacımız oluyor. Yemede, içmede sıkıntı yaşıyoruz. Kuyrukta uykusuz kalıyoruz. Ayrıca sollayan tırlar büyük sorun oluşturuyor." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa