Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da üniversite öğrencileri, Mehmetçik'e destek amacıyla işaret diliyle klip çekti.

        Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğüne Bağlı Fatma Aliye Hanım Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan Kastamonu Üniversitesi öğrencileri, yurt yönetiminde açılan işaret dili kursuna katıldı.

        Kursu başarıyla tamamlayan öğrencilerden 8'i, Arif Nihat Asya'nın "Bayrak" şiirine, işaret diliyle klip çekti. Öğrencilerin Mehmetçik'e hem konuşarak hem de işaret diliyle selam gönderdiği klip, sosyal medyada paylaşıldı.

        Öğrencilerden Ecehan Demirbaş, AA muhabirine, Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nde öğrenim gördüğünü belirterek, yurtlarda pek çok sosyal etkinlik yapıldığını, işaret dili kursunun da bunlardan biri olduğunu söyledi.

        Dilek Kıran da işaret dili kursuna 24 arkadaşıyla katıldığını ifade ederek, "Birçoğumuz öğretmen adayı olduğumuz için gelecekte işaret diline ihtiyacımız olduğunu düşünüyorduk. Öğrencilerimize, arkadaşlarımıza, engelli kardeşlerimize bu şekilde daha faydalı olacağımızı düşünerek kursa katıldık. Çok da güzel şeyler öğrendik." dedi.

        Arzu Ünal ise kursun ardından farkındalık oluşturmak istediklerini dile getirerek, "Afrin'de Mehmetçik vatan için mücadele ediyor. Bizimle askerlerimiz arasında ne kadar mesafe olsa da gönül bağımızı göstermek istedik. Yüreğimizin onlarla olduğunu göstermek için 8 arkadaş klip hazırladık. Klibin sonunda da Mehmetçik'e selam yolladık." ifadelerini kullandı.

        Yurt müdürü Mahi Yıldız da öğrencileri duyarlı davranışlarından dolayı kutladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kastamonu İlçeleri
        Tüm Kastamonu Haberleri
         Kastamonu

        Kastamonu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa