Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Bulgaristan'ın sınır kapılarındaki sistem güncellemesi, Türkiye'nin ihracatını olumsuz etkiledi.

        Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Bulgaristan Gümrük İdaresi'nin 10 Mart'ta başlayıp 12 Mart'ta sonra ereceğini duyurduğu sistem versiyon yükleme çalışmalarının gecikmeli olarak 14 Mart gece yarısı tamamlandığı belirtildi.

        Açıklamada, bu tarih ve saatten itibaren tır çıkış işlemlerinin normal seyrine döndüğü ve gece yarısından saat 18.00'e kadar Kapıkule Tır Gümrük Müdürlüğü'nde 630 çıkış 577 giriş, Hamzabeyli Gümrük Müdürlüğü'nde 210 çıkış 261 giriş tır işlemi gerçekleştirildiği aktarıldı.

        - "Mağduriyetin giderilmesi için süreç takip ediliyor"

        Kapıkule Tır Gümrük Müdürlüğü günlük çıkış ortalamasının 9 Mart'a kadar 942 araç olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Bulgaristan gümrük idaresinde bilgisayar sistemlerinde güncelleme nedeniyle günlük araç ortalaması 588 olarak gerçekleşmiş olup, ortalama farkından kaynaklı 4 gün içinde bin 416 aracın (yaklaşık 28 kilometre) çıkış işlemi gerçekleştirilememiştir. Bölge Müdürlüğümüzce ihracatçılarımız ve nakliyecilerimizin mağduriyetinin bir an önce giderilmesi için süreç Bulgaristan gümrük idareleri nezdinde yakinen takip edilmektedir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa