Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında, Şehit Uzman Erbaş Ahmet Bıçakcı'nın annesi Meryem Bıçakcı'ya, evinde okuma yazma eğitimi veriliyor.

        Andırın Kaymakamı Haluk Koç, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 24 Ağustos 2015'te terör örgütü tarafından düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan uzman erbaş Ahmet Bıçakcı'nın annesi Meryem Bıçakcı'yı evinde ziyaret etti.

        Koç, ilçe genelinde yapılan taramalarda okuma yazma bilmeyen 500 kişinin tespit edildiğini belirtti.

        Okuma yazma bilmeyenlerin düzenlenen kurslara katılmalarını isteyen Koç, "Kampanya kapsamında Meryem teyzemizle birlikte 350 kursiyer okuma yazma kurslarına devam ediyor. Meryem teyzemiz örneğinde olduğu gibi evinde bu eğitimi almayı tercih edenler için de devletimiz bütün imkanlarını seferber etmiş durumdadır." dedi.

        Şehit annesi Meryem Bıçakcı da okuma yazma bilmemenin zorluklarını hemen hemen her yerde yaşadığını söyledi.

        Kurs sayesinde okuma yazmayı öğrenmeye çalıştığını dile getiren Bıçakcı, şunları kaydetti:

        "Okuma yazma bilmemek gerçekten çok zor. Asansöre bile binemedim. Yeri geliyor arabaya biniyorsun, biletteki numarayı bilmiyorsun. Birkaç güne kadar inşallah okuma yazmanın yanında numaraları da öğrenmiş olacağım, telefonla arama yapabileceğim. Kursa katılmaktan çok mutluyum. Cumhurbaşkanımızdan ve eşinden, emeği geçenlerden ve bütün milletimizden Allah razı olsun."

        Kaymakam Koç, Cumhuriyet İlkokulunda eğitim alan kursiyerleri de ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kahramanmaraş İlçeleri
        Tüm Kahramanmaraş Haberleri
         Kahramanmaraş

        Kahramanmaraş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa