Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, yeni girişimcilerin daha avantajlı olduğunu belirterek, "Artık her şey proje bazında yapılıyor. Eskiden düşünür ve uygulardık. Şimdi fizibilite raporundan başlayarak birçok ön hazırlıkla projenin geleceğe dönük verimli olup olmadığı işin başında ortaya çıkıyor." dedi.

        Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneğince "Doğu Karadeniz Turizminde Hedef 2023, Haydi Gençlik Turizme" projesi kapsamında, TTSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, yeni ve genç girişimcilerin sisteme girmesi için gayret ettiklerini söyledi.

        Girişimcilik sisteminin değiştiğine dikkati çeken Hacısalihoğlu, "Artık her şey proje bazında yapılıyor. Eskiden düşünür ve uygulardık. Şimdi fizibilite raporundan başlayarak birçok ön hazırlıkla projenin geleceğe dönük verimli olup olmadığı işin başında ortaya çıkıyor. Bu yönden yeni girişimcilerin daha avantajlı olduğunu görüyoruz." diye konuştu.

        Hacısalihoğlu, turizmin önemli bir sektör olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

        "Turizm alanında iş kuracak tüm arkadaşlarımızı şimdiden kutlamak istiyorum. Birbirlerine destek sağlayacak, birbirlerinin işlerini daha yukarıya taşıyacak sektörlerde iş yapmaları, işbirliğine gitmeleri hem kendilerine hem şehre katkı sağlar. Turizm alanında materyalleri iyi tarayıp, gerek üretim gerek pazarlama gerekse hizmet sektöründe iyi adımlar atmaları gerekiyor. Turizm, gerçekten önü çok açık bir konu. Bu tür projelere destek vererek şehrin gelişmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz."

        Bölgede turizmin daha da gelişmesi gerektiğine işaret eden Hacısalihoğlu, "Hedefimiz şehrimizde turizmin gelişmesi, yeni girişimciler kazanmak ve bu sayede şehrin katma değerini ve refah seviyesini artırmaktır. " ifadesini kullandı.

        Konuşmaların ardından projeye katkıda bulunan TTSO ve diğer kuruluşlara teşekkür plaketi takdim edildi. Daha sonra eğitimleri başarıyla bitiren girişimcilere sertifikaları verildi.

        Törene, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İŞKUR İl Müdürü Adnan Zengin, İl Dernekler Müdürü Salih Seyyar, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz ve diğer ilgililer katıldı.

        Proje kapsamında katılımcılara Doğu Karadeniz bölgesinde sağlık turizminin geleceği, turizm girişimlerinde lobicilik, problem çözme teknikleri, sosyal medya yönetimi, maliyet analizi, yeni nesil turizm yatırımlarının önemi, gastronomi turizmi, gastronomi İngilizcesi, proje yönetimi, KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi gibi birçok konuda 180 saati aşkın ders verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa