Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname kapsamında görevlendirme yapılan Van'ın Edremit ilçesinde, kentin ve gölde yaşayan inci kefalinin tanıtımı amacıyla üçüncüsü düzenlenen "Van Balığı Şenliği"nde, davetlilere bin 500 kilogram ekmek arası inci kefali ile ayran aşı dağıtıldı.

        Edremit Belediyesi'nce, ilçenin Şabaniye Mahallesi'ndeki Mizancı Murat Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen "3. Geleneksel Ayran Aşı Balık Başı" şenliğinde, vatandaşlara Van Gölü'nde yaşayan tek balık olan bin 500 kilogram inci kefali ile ayran aşı ikram edildi.

        Şenliğe katılan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, eşi Sevcan Zorluoğlu, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli eşi Aylin Çiçekli, şehit Muhammed Safitürk'ün babası Asım Safitürk, Star TV Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik ve kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, vatandaşlara ekmek arası balık ve ayran aşı dağıttı.

        Etkinlikte konuşan Zorluoğlu, Van'ın incisi Edremit Belediyesi'nin sosyal belediyecilik alanında başlattığı etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Van Gölü'nün kirlilikten kurtarılması amacıyla yeni arıtma tesisi projesini hayata geçireceklerini söyledi.

        Vatandaşların şenliğe her hafta daha fazla ilgi gösterdiğini belirten Çiçekli de göreve gelir gelmez Vanlıların denizden daha fazla yararlanması gerektiğini dile getirdiklerini anımsattı. Çiçekli, "Sahilde 30 yıldır illegal bir şekilde sizlerin sahilde faydalanma hakkınızı gasbeden bu işgalcilerin işgallerini sonlandırdık ve sizlerin kullanımına açtık. Şimdi sahil bandımız bitmek üzere. İnşallah nisan ayı içerisinde sizlerin hizmetine açılmış olacak. Yine bununla beraber yazın plajımızı, binicilik merkezimizi hizmete açtık. Van'ın, Edremit'in tanıtımı noktasında elimizden gelen bütün gayreti gösterdik." ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar halay çekti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa