Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Bölgemizde yaşanan gelişmelerin en yakın şahidi sizlersiniz. Çok büyük algı operasyonları, çok büyük oyunlar oynanıyor. Ama Rabbimizin yardımıyla, milletimizin duasıyla 15 yıldır nasıl bu oyunları bozduysak, inşallah sizlerle birlikte yine bu oyunları bozacağız" dedi.

        Sarıeroğlu, Şahinbey Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Gaziantep 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kongrelerin demokrasi bayramları olduğunu ifade etti.

        Türkiye'nin çok önemli, tarihi günlerden geçtiğini belirten Sarıeroğlu, "Bölgemizde yaşanan gelişmelerin en yakın şahidi sizlersiniz. Çok büyük algı operasyonları, çok büyük oyunlar oynanıyor. Ama Rabbimizin yardımıyla, milletimizin duasıyla, 15 yıldır nasıl bu oyunları bozduysak, inşallah sizlerle birlikte yine bu oyunları bozacağız." diye konuştu.

        Sarıeroğlu, Zeytin Dalı Herekatı'na değinerek, şu görüşlere yer verdi:

        "Afrin'de kardeşlerimiz şu anda terörle mücadele ediyorlar. Ben onlara güç, kuvvet diliyorum, Rabbim kolaylıklar nasip eylesin ve ordumuzu, inşallah içinden geçtiğimiz süreçte muzaffer eylesin. Bir yanda içeride, bir yandan da dışarıda mücadelemizi sürdürürken, 15 yıldır yaptığımız gibi, millete hizmet etme aşkımızla yatırımlarımızı, hizmetlerimizi, faaliyetlerimizi, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 80 milyon vatandaşımızın emrindeyiz. 81 ilde yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz, reformları sürdürüyoruz."

        "Teşkilatlarımızla birlikte, milletimizle birlikte, mazlumların gür sesi liderimizle 2019'a güçlü şekilde hazırlanacağız" diyen Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

        "Bugüne kadar yaptıklarımızın dahasını yapacağız. İnşallah 2019 yılında üç seçimden de güçlü çıkarak dostlarımıza güven, düşmanlarımıza Allah'ın izniyle korku salacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı da cumhurbaşkanı hükümet sisteminin ilk başkanını Türkiye olarak seçeceğiz."

        - Bakan Eroğlu'nun konuşması

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise kongrenin birlik, beraberlik ve kardeşliklerinin daha da pekişmesine vesile olmasını istedi.

        Gaziantep'in her seçimde destan yazdığını vurgulayan Eroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Referandumda yüzde 63 ile AK Parti'ye çok büyük bir destek verdi. O bakımdan ben bütün teşkilatımı yürükten kutluyorum, alkışlıyorum. Ben de bir Gaziantep gönüllüsüyüm. Çocukken rahmetli babamın dükkanına Gaziantep'ten kutnu' denilen bir kumaş gelirdi, satardım. Dolayısıyla Gaziantep'e karşı ta çocukken bir gönül bağım vardı. Tabii bu merakla o zaman Gaziantep destanını okudum. Şehit Kamil'i, Şahin Bey'i, Karayılan'ı okuyunca Gaziantep ile gurur duydum. Nitekim Gaziantep 1920 yılında düşmana karşı muhteşem bir müdafaa yapmıştı ve neticede bildiğiniz üzere ilk defa TBMM Antep'e 'Gazi' unvanını vermiştir. İşte Gazi şehir, yiğit insanlar, mert insanlar şehri. Türkiye'nin ekonomideki lokomotifi."

        Eroğlu, "Dünya lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gelen yağmur bereketinin, gelecek hafta perşembeye kadar devam edeceğini" bildirdi.

        Hükümetin Gaziantep'e çok büyük önem verdiğine dikkati çeken Eroğlu, "Gaziantep'e şu ana kadar takriben 25 milyar liralık muazzam yatırımlar yapıldı ama Gaziantep'e ne yapılsa azdır. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak da biz burada 2 milyar lira civarında yatırım yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, ilk defa, burada su sıkıntısı vardı, Kahramanmaraş ile Gaziantep arasındaki kaynaklardan su getirdik ama Gaziantep çok büyüyor. Şu anda su ihtiyacını karşılamak için Düzbağ Barajı'ndan 105 kilometrelik hatla Gaziantep'e su getiriyoruz. Hayırlı olsun inşallah, su gibi aziz olun." diye konuştu.

        Eroğlu, bugüne kadar çok sayıda baraj ve gölet yaptıklarını ve Gaziantep'in 200 bin dekar alanını suladıklarını vurgulayarak, 5 baraj ve gölet daha yaparak Gaziantep'in bütün topraklarını sulayacaklarını ifade etti.

        Ağaçlandırma çalışmaları hakkında da bilgiler veren Eroğlu, muhtarlar ve belediye başkanlarına istedikleri kadar fidan vereceklerini belirtti.

        Bakan Eroğlu, Gaziantep'in Türkiye tarihinde milat olacak 2019 seçimlerinde de destan yazmaya devam edeceğine inandığını kaydetti.

        - Hayati Yazıcı'nın konuşması

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da Gaziantep'in model oluşturan, Türkiye'nin ekonomisini, milletin bütçesini büyüten bir kent olduğunu vurguladı.

        Kurumsal yapıya önem veren bir parti olduklarına dikkati çeken Yazıcı, şunları ifade etti:

        "Planlamacı bir partiyiz. Hesap yapan bir partiyiz. Ezbere iş yapmayız. İmkanlarımıza bakar, yapacaklarımızı planlarız. Dolayısıyla bu kongrelerle teşkilatlarımızın çalışmalarını çek ediyoruz. Kadrolarımızı pozisyon itibariyle değiştirip, dönüştürüyoruz ama hiç kimse kongre vesilesiyle AK Parti ailesinin dışında asla değil. Herkes ailenin içinde. Bayrak yarışı bu. Temsili yerlerde arkadaşlarımız partinin tüzüğü, programı çerçevesinde öncü olarak yürürken, diğer kadrolar da hep birlikte arkada yürüyoruz. İşte böyle bir anlayışla AK Parti Türkiye'nin yönetimini 3 Kasım 2002'de, milletin takdiriyle teslim aldı ve bugüne getirdi. Bunun arkasındaki en büyük güç teşkilatlarımızdır. AK Parti'nin en büyük gücü teşkilatlar, teşkilatlarımızın en büyük gücü ise birlik ve bütünlüğümüzdür. Bir aile anlayışı ve özeli içerisinde AK Partili her bireyin hakkını, hukukunu korumak suretiyle ilkeli bir biçimde liderimiz, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde güçlü bir şekilde yürüyoruz."

        Yazıcı, AK Parti'nin bütün icraatlarının merkezinde insan olduğuna işaret ederek, insanı gözetmeyen, dikkate almayan hiçbir faaliyetin başarı şansının olmadığını bildirdi.

        İcraatlarının merkezinde insan, siyasetlerinin merkezinde ise millet olduğunu aktaran Yazıcı, hiçbir zaman milletin gündemi ile AK Parti'nin gündemini ayrıştırmadıklarını belirtti.

        Yazıcı, yerli ve milliliğin önemine vurgu yaparak, şöyle konuştu:

        "Biz yerli bir partiyiz ve hiçbir zaman bu özelliğimizin üzerini kirletecek faaliyetlere asla müsaade etmedik. İşte bugün Türkiye'ye komşu coğrafyalarda, 15 Temmuz alçak darbe teşebbüsüne maruz kalan Türkiye, o darbe girişiminden sonra Fırat Kalkanı Operasyonu'nu gerçekleştirdi. Bugün de Afrin'de hem Türkiye'nin güvenliğini sağlamak, hem de komşu topraklardan Türkiye'ye yönelmiş terörist faaliyetleri sonlandırmak ve demokrasiyi hakim kılmak için, insan hak ve hürriyetlerine yönelmiş her türlü tehdidi bertaraf etmek için silahlı kuvvetlerimiz canla başla mücadeleyi sürdürüyor. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi bir kez daha minnetle, şükranla anıyor, Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa