Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, tekstil sektörünün artık fason kültürden kurtularak inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya dayalı ihracata geçmesi gerektiğini söyledi.

        Kocasert, DENİB tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenecek Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması'nın final gecesi öncesi düzenlediği basın toplantısında, Denizli'nin binlerce yıllık tekstil kültürüne sahip olduğunu, Hierapolis'te yapılan kazılarda M.Ö 2 bin yıllarına ait tekstil malzemelerine rastlandığını belirtti.

        Binlerce yıldır dokumacılık yapılan kentte artık yepyeni bir sayfa açtıklarını dile getiren Kocasert, şöyle konuştu:

        "6 yıldan beri moda tasarım yarışması düzenliyoruz. Son derece amatör bir ruhla çıktığımız yolda her yıl üzerine biraz daha koyarak ciddi mesafeler aldığımıza inanıyoruz. Denizli, Türkiye havlu ihracatının yüzde 80'ini tek başına gerçekleştiriyor. Uzun yıllardan beri de dünyanın en ünlü markalarına fason üretim yapıyoruz. Artık bu fason kültürden kurtulma adına, daha yüksek katma değerli ihracat yapma adına önce inovasyon sonra Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya geçmeliyiz."

        - Ünlü modacılar seçecek

        Yarışmada finale 10 eserin kaldığını, ancak tüm katılımcıların birer tasarımcı olarak sektöre kazandırıldığını anlatan Kocasert, dereceye girecek tasarımcıların Ekonomi Bakanlığı bursuyla yurt dışında 2 yıl eğitim alacağını kaydetti.

        Kreatif Direktörlüğünü Özlem Kaya, koçluğunu Mukaddes Başkaya'nın yaptığı yarışmanın jüri üyeleri arasında Hakan Akkaya, Atıl Kutoğlu, Sedef Orman, Emre Erdemoğlu, Niyazi Erdoğan, Özlem Erkan gibi ünlü moda tasarımcıları yer alacak.

        Finalistlerin hazırladığı kıyafetleri ise Barış Murat Yağcı, Ece Begüm Yücetan, Ebru Öztürk, Gizem Barlak gibi mankenler podyumda sergileyecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Denizli İlçeleri
        Tüm Denizli Haberleri
         Denizli

        Denizli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa