Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Tel Aviv'deki Büyükelçiliğini mayıs ayında Kudüs'e taşıyacağı açıklamasına ilişkin, "ABD'nin uluslararası toplumun bu kadar açık iradesine rağmen, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın açık ve net tavrına, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun bu konudaki açık ve net tavrına rağmen böyle bir kararı alması esef verici ve gelecek açısından da aslında kaygı verici." dedi.

        Başbakan Yardımcısı Işık, Kocaeli Trabzonlular Derneği tarafından Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri etkinliğine katıldı.

        Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun da hazır bulunduğu ziyarette stantları gezen Işık, kendisine ikram edilen Trabzon'un yöresel ürünlerinin tadına baktı, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

        Fikri Işık, fuar çıkışında gazetecilerin, ABD'nin, büyükelçiliğini mayıs ayında, Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma kararına ilişkin sorusunu, şöyle yanıtladı:

        "Bu kararın bölge barışına hiçbir şekilde olumlu etkisinin olmayacağı, bölge barışına bir tehdit olduğu açık. ABD'nin uluslararası toplumun bu kadar açık iradesine rağmen, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın açık ve net tavrına, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun bu konudaki açık ve net tavrına rağmen böyle bir kararı alması esef verici ve gelecek açısından da aslında kaygı verici. Bu karar bölge barışına hiçbir şekilde katkı sunmayacak aksine bölgedeki istikrarsızlığı, bölgedeki maalesef mevcut sıkıntıyı daha da arttıracak bir karar. Ümit ediyoruz karardan dönülür. Bu biraz ABD'nin iç politikasıyla da alakalı bir karar aynı zamanda. Maalesef iç politikanın yansımalarını böyle zaman zaman görüyoruz. Bunu ABD iç politikasının bir yansıması olarak değerlendiriyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa