Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Osman Atalay, "Balkanlarda yeni kurulan devletlerden talep geldiği için uyuşturucu kullanımına karşı Boşnakça ve Arnavutça bilgilendirme kitapçığı hazırladık ve beş ülkede dağıtımını gerçekleştirdik." dedi.

        Atalay, Konya Ticaret Odası (KTO) Konferans Salonun'nda düzenlenen "Mahallene ve Okuluna Sahip Çık, Uyuşturucuya Hayır" panelinde, toplum olarak uyuşturucuyla mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

        Balkan ülkelerindeki gençlerin Türkiye'deki gibi uyuşturucuya maruz kaldığına değinen Atalay, şöyle konuştu:

        "Bu uyuşturucu maddeler özellikle Afganistan, İran ve Türkiye üzerinden Balkanlardan geçerek Avrupa'ya gidiyor. İbni Haldun'un dediği gibi 'coğrafya bir kaderdir.' Yani bu coğrafyanın da böyle bir kaderi var. Bu illet bizim topraklarımız üzerinden geçiyor, burası bir köprü. Yine bir dezavantajımız da Batı ülkelerinden de bize sentetik uyuşturucu gelebiliyor."

        Atalay, son yıllarda sentetik uyuşturucu kullanımının arttığına dikkati çekerek, "Özellikle 2014'te bonzai dediğimiz sentetik uyuşturucu kullanımı yoğunlaştı. Bunun en büyük nedenlerinden biri diğer uyuşturuculara göre ucuz olmasıdır. Balkanlarda yeni kurulan devletlerden talep geldiği için uyuşturucu kullanımına karşı Boşnakça ve Arnavutça bilgilendirme kitapçığı hazırladık ve beş ülkede dağıtımını gerçekleştirdik." diye konuştu.

        Moderatörlüğünü Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin'in yaptığı panelde, İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç sunum yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa