Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Giresun'da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

        "Kurtuluş Savaşında Destanlar Yazan 42. ve 47. Gönüllü Alayın Torunları Sınır Ötesi İçin Yürüyor" adı altında kentteki sivil toplum örgütleri öncülüğünde yürüyüş gerçekleştirildi.

        Ellerinde Türk bayrakları ve mehter marşı söyleyerek Yeniyol mevkisinde toplanan grup, buradan Atatürk Meydanı'na kadar yürüdü. Katılımcılar burada İstiklal Marşı okudu.

        Memur-Sen İl Temsilcisi Sami Şimşek, tertip komitesi adına yaptığı konuşmada, kahramanlık destanları yazan, hain terör örgütüne karşı ortalığı dar eden Mehmetçikler için yürüdüklerini söyledi.

        Görev verildiği takdirde canlarını seve seve ülke ve millet için feda edeceklerini tüm dünyaya duyurduklarını belirten Şimşek, "Mazlum coğrafyanın gözyaşlarını dindirmek için buradayız. 'Dünya beşten büyüktür' demek için buradayız. İstiklal ve istikbalimiz için canını seve seve feda eden aziz şehitlerimiz için buradayız. Şehitlerimizin intikamını almak için buradayız. Ay yıldızlı bayrağımızın göklerden inmemesi, minarelerden ezanların dinmemesi için buradayız." ifadelerini kullandı.

        Konuşmanın ardından Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerlerin isimleri tek tek okunup vatandaşlar da "burada" diye karşılık vererek şehitler anıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa