Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bir yandan terör örgütlerini hareket edemez hale getirirken bir yandan da ekonomimizi ve Türkiye'yi büyüteceğiz." dedi.

        Tüfenkci, Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Malatya 6. Olağan İl Kongresi'nde Başbakan Binali Yıldırım'ı kentte ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

        Malatya'nın kendi kaderini AK Parti'nin kaderiyle eşitleyen bir şehir olduğunu belirten Tüfenkci, partilerinin kentte oy oranını her seçimde artırarak yoluna devam ettiğini ifade etti.

        Tüfenkci, hükümetin çalışmaları hakkında bilgiler vererek, AK Parti'nin Türkiye'yi baştan başa hizmet ağıyla donattığını bildirdi.

        Kentin AK Parti iktidarları döneminde Cumhuriyet tarihinde kente yapılan yatırımların 3 katından daha fazla hizmeti aldığını dile getiren Tüfenkci, Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla Malatya'nın 6. bölge teşviklerinden yararlanmaya başladığını, cazibe merkezleri programında yer aldığını kaydetti.

        Tüfenkci, Malatya'nın, 2002'de şer güçlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meclise girmesini engellemeye çalıştıkları sırada, 2008'de AK Parti'yi kapatmaya çalıştıklarında, e-muhtıra vermeye çalıştıklarında, 2013'te Gezi Parkı bahanesiyle sokakların altını üstüne getirdiklerinde ve 2016'da hainlerin darbe girişimi sırasında AK Parti'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Başbakan Yıldırım'ın yanında olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

        "Sayın Başbakanım hiç şüpheniz olmasın Malatyalılar 2002'de de yanınızdaydı Allah'ın izniyle 2019'da yanınızda olacak inşallah. Kendi ülkesine, kendi milletine ihanet edenlere karşı Malatyalı yumruğunu sert tuttu. Malatya 15 Temmuz'daki direnciyle, mücadelesiyle darbenin seyrini değiştiren şehirlerden biri oldu. Allah'a hamdolsun 16 Nisan referandumunda da sandıkta da bu alçaklara Malatya olarak cevap verdik mi arkadaşlar? Hem de istikrardan yana olduğunu göstererek yüzde 70'in üzerinde 'evet' oyu vererek bu alçaklara cevabı verdik. Bunun için huzurlarınızda bütün hemşehrilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

        Hükümetin çalışmaları hakkında bilgi veren Tüfenkci, "Sayın Başbakanım, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sizlerin riyasetinde bir yandan terör örgütlerini hareket edemez hale getirirken bir yandan da ekonomimizi ve Türkiye'yi büyüteceğiz. Daha çok çalışacağız, daha çok koşacağız, daha çok yorulacağız birlik olacağız, beraber olacağız hep birlikte Malatya ve Türkiye olacağız." diye konuştu.

        Bülent Tüfenkci, halkın sorunlarını dinlemeye ve çözüm bulmaya devam edeceklerini dile getirerek, kentte yine en yüksek oy oranlarıyla 2019'da da birinci çıkacağını sözlerine ekledi.

        - "Malatya Anadolu'dur"

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da kongrenin kente, ülkeye, millete hayırlar getirmesini temenni etti.

        Çalık, bugün Malatya'da "Yolları böleriz ama vatanı böldürmeyiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yol arkadaşı Başbakan Binali Yıldırım'ı kentte ağırladıklarına işaret ederek, bundan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

        Öznur Çalık, Malatya'nın kayısı başkenti olduğu kadar fetihlerin, zaferlerin yurdu olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Malatya Anadolu'dur. Anadolu'nun 7 evladından, 7 coğrafya bölgesinden birinin torunudur. Kimilerine göre doğunun batısı, kimilerine göre batının doğusu kimilerine göre de doğunun Paris'i. Bize göre Malatya güzellik şehridir. Malatya'nın suyu sert, sözü merttir. Malatya ile gurur duyuyoruz, 16 yıldır ne zaman kapınızı çalsak hep başınızın üstünde taşıdınız. Bu vesileyle bütün Malatya'ya minnetimizi ve şükranımızı ifade ediyoruz. Malatya, attığınız her adım menzilimiz hem rehberimiz hem de ilham kaynağımız oldu. Kongreler bayramdır bugün de bu bayramlardan bir tanesini yaşıyoruz. Kongreler yenilenmedir ve bu yenilenmeleri sizlerle yapıyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa