Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Afrin'in kuzeydoğusundaki Şeyh Horoz bölgesinde terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Tankçı Sözleşmeli Er Nurullah Seçen'in ailesine taziye ziyaretleri sürüyor.

        Şehit Seçen'in babası Sedat Seçen, Ereğli ilçesi Cinler Mahallesi'ndeki evi yakınlarının taziye ziyaretleriyle dolup taşıyor. Şehit oğlunun fotoğrafını kucağından indirmeyen baba Sedat Seçen, gazetecilere yaşadıklarını anlattı.

        - Şehit oğlu El-Bab operasyonuna da katılmış

        Seçen, şehit babası olmaktan gurur duyduğunu belirterek, şehidin daha önce El-Bab operasyonunda görev aldığını söyledi.

        Oğlunun kamuflajına aşık bir asker olduğuna dikkati çeken Seçen, "İzine gelirdi, 'Oğlum senin hiç rapor hakkın yok mu?' diye sorardım. O da bana, 'Hayır baba, birliğime gideceğim' derdi. Kendisine verilen izin bitince hemen giderdi. Bir saat bile birliğine gecikmezdi. Ne söylendiyse o saatte teslim olurdu." diye konuştu.

        - "Vatan aşığı bir oğlum vardı"

        Seçen, oğlu ile aralarında çok güçlü bir bağ olduğunu dile getirerek, şunları belirtti:

        "Oğlum ile dışarıda baba-oğul, evde arkadaştım. Vatan aşığı bir oğlum vardı. Kendisine dikkat etmesini isterdim. Bazen şehit konuları açılırdı. 'Alnıma şehitlik yazıldıysa vatan, millet için gelir.' derdi. Oğlum bana, 'Kayseri'deki askerlerin suçu neydi? Şehitlik alına yazıldıysa yapacak bir şey yok. Yazıldıysa gelir. Sen arkamda dik dur, ben senden başka bir şey istemem baba.' dedi. Benimle askeri konulara girmezdi. Ne zaman sorsam, 'İyiyim baba, sağlığım yerinde' derdi. Farklı konulardan muhabbet ederdik, her gün 1,5-2 saat görüşürdük. 'Devletimiz iyi bakıyor, bizim burada hiç sıkıntımız yok. Sabaha kadar termal atıyoruz, öğlene kadar yatıyoruz.' derdi ama bana oranın konumu ile ilgili hiçbir açıklama yapmadı. Gittiği köyün ismini dahi söylemedi, bulundukları yerden bahsetmezdi."

        - "İstesinler ben de giderim"

        Oğlunun kahramanca şehit olduğunu vurgulayan Seçen, şöyle devam etti:

        "Operasyona katıldığını bilmiyorduk. Annesi ile şehit olmadan bir telefon görüşmesi oldu. Annesi, 'Oğlum askeriyede tavuk, horoz mu var? sesleri geliyor.' diye sormuş. Nurullah da 'Anne burada birkaç tavuk var onların sesleridir.' demiş. Nerede olduğunu söylemedi. Meğer, Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'ndaymış. Bayrak sağ olsun. İstesinler ben de giderim. Oğlumun görev yaptığı yere bugün çağırsınlar, bir saniye bile düşünmeden gururla giderim. İçim yanıyor ama gururluyum. Çünkü şehit babasıyım."

        - Şehit babası oğlunun son isteğini yerine getirdi

        Seçen'in, oğlunun istediği otomobili şehit olmadan bir gün önce alarak isteğini yerine getirdiği öğrenildi.

        Tankçı Sözleşmeli Er Nurullah Seçen, 4 Şubat'ta Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Afrin'in kuzeydoğusundaki Şeyh Horoz bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit olmuş, cenazesi memleketi Konya'nın Ereğli ilçesinde toprağa verilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa