Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Türk Kızılayı Kırklareli Şube binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

        Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, Başbakan Binali Yıldırım'ın kızı ve Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkan Vekili Büşra Yıldırım Köylübay'ın katılımıyla düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        Vali Çiftçi, burada yaptığı konuşmada, Türk Kızılayı'nın kurulduğu günden bu yana toplumsal dayanışmayı sağlamaya yönelik çalışmalar yürütüğünü söyledi.

        Türk Kızılayı'nın sosyal refahın gelişmesi, yoksul insanların barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi bir çok faaliyetlerde bulunduğunu ifade eden Çiftçi, Kırklareli'ninde artık modern bir binaya kavuşacağını dile getirdi.

        Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğunu vurgulayan Çiftçi, "Afrin'de kahraman ordumuz büyük mücadele içinde, buradan bir kez daha haykırıyoruz, bizim kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok ama şu da bilinsin ki bir çakıl taşımızı da kimseye vermeyiz." şeklinde konuştu.

        - "Türk Kızılayı dünyanın her yerinde"

        AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz da Türk Kızılayı'nın dünyanın her yerinde en iyi şekilde var olduğunu belirtti.

        Türk Kızılayı'nın Osmanlı Devleti döneminde kurulduğunu aktaran Minsolmaz, her türlü afette ve savaşta insanlara yardımcı olmak, onların ihtiyaçlarını millet, ırk ve din ayrımı gözetmeksizin karşılamak üzerine kurulmuş bir cemiyet olduğunu kaydetti.

        Minsolmaz, Türk Kızılayı'nın dünyanın en etkin, insanlara fayda sağlayan sivil organizasyonlarından biri olduğunu vurgulayarak, "Devlet ve siyaset var, bir tarafından da dernekler vakıflar cemiyetler ve odalar var. Bunların hepsinin de varlık amacı tartışmasız milletin ta kendisi. Bunların hepsi zor zamanlarda, savaşta, hastalıklarda, sıkıntılı zamanlarda, ülkemizde 17 Ağustos'ta 17 bin insanımızın canıyla ödediğimiz deprem felaketinde olduğu gibi insanlar için var. Bu tip bir afette yardım yapılanmalarının ve örgütlenmelerinin ne kadar hızlı hareket ettiğini görüyoruz." diye konuştu.

        Konuşmaların ardından, kurban kesilerek, tesisin temeli atıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırklareli İlçeleri
        Tüm Kırklareli Haberleri
         Kırklareli

        Kırklareli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa