Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Van'ın Başkale ilçesinde Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerler için Mevlid-i Şerif okutuldu.

        İlçenin kardeş belediyesi Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu Belediyesince yaptırılan Başkale Taziye Evi törenle açıldı.

        Açılışta, Afrin şehitleri için mevlit okutuldu.

        Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, burada yaptığı konuşmada, terörle mücadelenin önemine dikkat çekti.

        Zorluoğlu, "Afrin’de çetin bir mücadeleye başlayan ve halen orada bulunan kahraman vatan evlatlarına, Afrin aslanlarına, milletimiz has evlatlarına buradan sizler adına selam ve dualarımızı gönderiyoruz. Bugün Başkale’de ortaya konulan irade, burada nazlı nazlı dalgalanan ay yıldızlı al bayrağımız, Başkaleli vatandaşlarımızın devletlerine, ordularına askerlerine verdikleri açık destek, devletimizin milletimizin sırtının asla yere getirilmeyeceğinin en bariz örneği, en somut göstergesidir. Sizleri yürekten tebrik ediyorum." dedi.

        Kardeşlik, birlik ve beraberlik oldukça Türkiye'nin, Van'ın ve Başkale'nin çok daha gelişeceğini ve kalkınacağını dile getiren Zorluoğlu, tek bir terör unsuru kalmayıncaya kadar mücadeleye kararlılıkla devam edileceğini vurguladı.

        Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk de "Biz millet olarak, devlet olarak asla kendi canımızdan, kanımızdan olan vatandaşlarımızla mücadele etmiyoruz. Biz gavurla birlikte olup ve onunla dostluk edenle mücadele ediyoruz. Bu uğurda çok şehit veriyoruz. Bu açılışı yaparken, şehitlerimizin ruhlarına Fatiha okuyalım, dua edelim istedik. Böylece açılışı anlamlı şekilde gerçekleştirdik. Vatanımız uğruna can veren bütün şehitlerimizi rahmetle, hürmetle, minnetle anıyorum. Mekanları cennet, ruhları şad olsun." ifadelerini kullandı.

        Mevlid-i Şerif'in okunmasının ardından İl Müftüsü Nimetullah Arvas şehit Mehmetçikler için dua etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa